Prethodni članak
Sljedeći članak

Petogodišnjak s Downovim sindromom odlutao od kuće. Cijelo vrijeme čuvao ga njegov pas, njemački ovčar

Dječak se zaputio u nepoznato i odlutao...


Poznato je da su psi vrlo odani i brižni čuvari, piše  Index, no priča o njemačkom ovčaru imena Alejandro ipak je nešto posebno. Alejandro je slijedio Josea, petogodišnjaka s Downovim sindromom, koji je odlutao od kuće, i čuvao ga sve dok malog dječaka nije pronašla policija. Prema riječima Joseove majke, njih su dvoje tog popodneva, 2. travnja, skupa zaspali. Kad se probudila, shvatila je da dječaka nema. Dječak se zaputio u nepoznato i odlutao kilometar daleko od svoje kuće.

Srećom, pratio ga je vjerni Alejandro. Izgubljenog dječaka i njegovog psa uočili su slučajni prolaznici i pozvali policiju. Jedan od policajaca koji ih je pronašao na svom je Twitteru napisao: "Jedan mi je čovjek rekao da je s dječakom i pas. On ga je pratio. Taj pas je njegov čuvar i njegov anđeo."

Dodao je i kako se čini da je pas dobro znao da dijete ne bi trebalo samo lutati naokolo pa ga je zato i slijedio. "Bio je jako zaštitnički nastrojen i nije ga ni trena ispušta iz vida", rekao je policajac, dodavši kako je pas, kad su dječaka posjeli u policijsko vozilo, odmah uskočio na stražnje sjedalo. Dječakova je sestra izjavila kako je pas uvijek bio takav: "Bio je zaštitnički nastrojen otkad smo ga dobili, otkad je bio štene. Uopće nisam iznenađena što je pratio Josea."

Još članaka iz "Ljubimci"

Facebook