Prethodni članak
Sljedeći članak

Pas čami na mjestu godinu dana : Jedna žena se šokirala kad je otkrila njegovu tužnu priču

Taj pas postao je ikona, o njemu se mještani redovito brinu, hrane ga i pružaju mu zdravstvenu njegu


Jolie Mejía i njezina obitelj odlučili su posjetiti španjolski otok Punta Negra, a na jednoj od plaža su imali što i vidjeti - usamljeni pas je stajao uz more i neprestano je gledao prema pučini.Nakon što su se Mejía i njezina obitelj smjestili uz obalu, prišao im je pas koji nije izgledao kao lutalica, ali je djelovao jako usamljeno.

"Nije djelovao napušteno. Nosio je ogrlicu oko vrata i krzno mu je bilo čisto", rekla je Mejía za The Dodo. "Mazila sam ga, čekajući njegova vlasnika, ali su prolazile minute, a nitko nije došao", ispričala je djevojka. Svi su se htjeli igrati s psom, ali je cijelo vrijeme njegov pogled ostao uperen u ocean.

Mejía je ubrzo saznala dirljiv razlog zašto pas neprestano gleda u otvoreno more. Mejía i njezina obitelj razmišljali su i o udomljavanju tog psa, pod pretpostavkom da je on doista napušten. Međutim, kada je čovjek iz okolice prišao, Mejía ga je upitala zna li što je sa psom. "Objasnio je da praktično svi u okolici poznaju psa i da ga jako vole", rekla je Mejía. "Rekao nam je da je vlasnik psa bio ribar koji je preminuo prije nekog vremena te da pas svaki dan dolazi na plažu i bulji u more", ispričala je te dodala da pas danima čeka povratak svog prijatelja koji se nikada neće vratiti kući.

"Bili smo jako dirnuti", rekla je Mejía, koja vjeruje da je vlasnik psa umro na moru prije otprilike godinu dana i da pas od tada svakodnevno dolazi na plažu. No, iako se vlasnik psa možda nikada neće vratiti, pas nije bez prijatelja koji se brinu za njega. Tužna priča o psu očito je dobro poznata ljudima u zajednici, koji ga hrane, sklanjaju i pružaju mu zdravstvenu njegu kada zatreba.

Još članaka iz "Ljubimci"

Facebook