Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovo je 6 najvjernijih životinjskih vrsta koje se zaljubljuju samo jednom u životu


Neke su životinje vjernost dovele na viši nivo, a vjerne su samo jednom partneru do kraja života, donosi Index.hr.

Labudovi

Labudovi su u svom odnosu potpuno ravnopravni, mužjak i ženka ostaju skupa do kraja života i oboje se brinu o mladima, hrane ih, odgajaju i uče svemu, pa i ljubavi.

Giboni

Ova vrsta primata ima posebno jaku vezu sa svojim parom. Razlike između ženki i mužjaka su minimalne, a to ih čini ravnopravnima baš kao i labudove. Giboni koji se upare nikada se ne razdvajaju, a vrijeme provode češkajući se, viseći na drveću i brinući o djeci.

Crni lešinari

Lešinari su vjerni do te mjere da druge pripadnike svoje vrste napadaju ako "varaju" svoje partnere.

Francuske anđeoske ribe

Ove ribice nikada nećete vidjeti same. One plove uvijek u parovima, zajedno love hranu i nikada se ne razdvajaju. Njihove zajednice traju do kraja života, a svoja "ljubavna gnijezda" brane od drugih parova.

Vukovi

Iako su vukovi u mnogim bajkama i anegdotama prikazani kao zlikovci i prevaranti, oni imaju vrlo razvijen i skladan obiteljski život. Možemo reći da su lojalniji od većine ljudi u svojim odnosima. Mužjak i ženka ostaju s mladima sve dok oni u potpunosti ne budu sposobni za samostalan život i pronalazak partnera.

Albatrosi

Ptice su to koje lete na duge staze. Mogu prijeći nevjerojatnu kilometražu, no uvijek će se vratiti na jedno mjesto - tamo gdje su ostavili svog partnera. Njihove veze traju godinama, a završavaju kada jedan od partnera ugine.

Još članaka iz "Ljubimci"

Facebook