Prethodni članak
Sljedeći članak

Međunarodni je dan zlatnih retrivera

Taj se dan obilježava od 2012. godine


U svijetu se 3. veljače obilježava kao Međunarodni dan zlatnih retivera. Taj se dan obilježava od 2012. godine kad je Amerikanka Kristen vidjela kako ne postoji međunarodni dan te pasmine pa je odlučila kako bi se to trebalo obilježiti.

Zlatni retiver pripada skupini srednje velikih pasa, a u prosjeku teži 30-ak kilograma. Ima dugu i glatku dlaku zlatne ili boje bijele kave koju je sasvim jednostavno održavati. Nije pretjerano sklon linjanju, ali je zato obavezno redovito češljanje kako bi se dlaka kontinuirano obnavljala. Naime, prvo proljeće u životu zlatnog retrivera razdoblje je mijenjanja podlake što je brži proces ako se provodi četkanje, dok šišanje nije potrebno. Gornja dlaka cijelog života opada, ali s obzirom na to da je nešto duža, lako ju je očistiti. preporučuje se četkanje jednom ili dva puta tjedno, piše RTL.

Zlatni retriver karakterističan je po svojoj blagoj i miroljubivoj naravi, što ga čini idealnim kućnim ljubimcem. Osim toga, retriver se često koristi kao terapijski pas ili pas vodič. Poslušan je i inteligentan pa ga se može naučiti mnogim zanimljivim, ali i korisnim trikovima.

Još članaka iz "Ljubimci"

Facebook