Prethodni članak
Sljedeći članak

Znanje nomadskog života Ines želi podijeliti u Zaboku, s onima s kojima se igrala u pijesku

Nakon godina provednih u svijetu i na raznim edukacijama, Ines Paučnik iz Zaboka vratila se svojim sugrađanima kako bi im olakšala život. 'Čini se da je došlo vrijeme da znanje koje sam stekla tijekom svog poprilično nomadskog života podijelim s onima s kojima sam dijelila kantice u pijesku, ali i s onima koji su me gledali kako prerastam i te kantice i staru jaknu i još jedan broj cipela, kaže Ines Paučnik


Ines Paučnik, 32-godišnja je magistra primarnog obrazovanja. No, kako to već kod mladih ide, nakon nekoliko zamjena u školi, a budući da je u međuvremenu postala i joga učiteljica (TT200)., čini se da se vrlo aktivno posvetila baš ovom drugom. 'Nakon višegodišnjeg radnog iskustva u Međunarodnoj britanskoj školi Vedri obzori u Zagrebu gdje se posvećuje individualnom radu s djecom i jogi i kako me zanima i terapeutski rad, kontinuirano sam se educirala i usavršavala i u tom području. U budućnosti bi voljela otvoriti centar koji bi bio posvećen terapeutskom radu s djecom i sa ženama, a koji bi ujedno bio centar za jogu te drevna ayurvedska i ostala znanja koja su, smatram, današnjem čovjeku sve potrebnija kako bi mogao živjeti smislenim, mirnim i ispunjenim životom, iznanadila nas je mlada Zabočanka Ines Paučnik već na početku svoje priče.

Ples i potvrda

Nakon desetljeća bavljenja plesom i kobne potvrde koljena koja ju je preusmjerila od željene plesne karijere, Ines otkriva jogu kao nov način rada s tijelom te otkriva i njene terapeutske učinke. 2018. godine završila he obuku za učiteljicu joge pri Gaia Yoga Studiju u Zagrebu, kod svojih dragih učitelja, Sandre D. Bianco i Toma Richtera. Kako prije, tako i poslije obuke, Ines produbljuje svoje znanje o jogi kroz vlastitu praksu i različite radionice. 'Za mene je joga prvenstveno energetski, a ne fizički rad. Fizički aspekt vježbanja samo je jedan dio joge, koji nam pomaže da dođemo do suptilnijih razina svijesti i samih sebe. U današnje je vrijeme već i znanstveno dokazano da čovjek nije samo tjelesno biće, već postoje mnogo dublji slojevi koje određenim praksama i radom na sebi možemo otkriti. Mene upravo taj rad, to životno putovanje i istraživanje, oduševljava jer mi svako novo otkriće o sebi i svijetu oko sebe donosi veliku radost i otkriva dublji smisao života. Joga je jedan od alata koje koristim u svom istraživanju, a posao kojim se bavim je način na koji životna znanja koja steknem vlastitim iskustvom prenosim dalje, otkrila je simpatična Ines. Tako doznajemo i da će ta znanja i vještine podijeliti i s drugim ljudima u Zaboku.


Moramo ostati snažni i zdravi


Kako je u ovim nepredvidivim vremenima važno da ostanemo snažni i zdravi, kako fizički, tako i mentalno, emocionalno i duhovno Ines će podučavati Gentle Flow jogu koja omogućava upravo to. 'Kroz lagane sekvence stavljat ćemo fokus na dah, koji će nam opustiti um, a kreativni niz pokreta ili joga jasana ojačat će nam i pročistiti tijelo. Satovi su uz lagane prilagodbe namijenjeni svima, bez obzira na dob, spol ili fizičku spremnost, otkriva Ines, a mjesto i vrijeme održavanja su: Blok Gym Zabok, utorkom i četvrtkom od 19 do 20 sati. Prijaviti I informirati svi se mogu kod Ines na broj 0992030313.


Odvraća um od briga i problema

'Iako je na satovima joge naglasak na joga položajima ili asanama, one nam služe da bismo lakše odvratili um od svakodnevih briga i problema, filmova koji nam se konstantno vrte u glavi. Kroz asane, mi se zapravo povezujemo sa svojih dahom i dozvoljavamo si staviti pauzu na tu traku filma koja se vrti bez našeg svjesnog odobrenja i najednom postanemo prisutni u sadašnjem trenutku. Postanemo otvoreni prema svemu što jest. Postanemo svjesni energije Života, koja je uvijek prisutna i uvijek nas podržava, a mi je živimo u svakom trenutku kroz nešto što često uzimamo zdravo za gotovo, a to je upravo - naš dah, poručuje nam mlada Ines.


Znanje nomadskog života želi podijeliti u Zaboku

Nakon mnogo putovanja i seljenja, život ju je ponovo donio u Zabok i otvorio joj neka nova vrata u rodnom gradu. 'Čini se da je došlo vrijeme da znanje koje sam stekla tijekom svog poprilično nomadskog života podijelim s onima s kojima sam dijelila kantice u pijesku, ali i s onima koji su me gledali kako prerastam i te kantice i staru jaknu i još jedan broj cipela. Vjerujem da ni život ni vrijeme nisu linearni, a istinsko znanje je bezvremensko i ovdje je da ga dijelimo, bez obzira na naše međusobne razlike. Voljela bih da moja djeca, kao i sva ostala djeca, jednog dana odrastaju u društvu koje podržava takve razlike, a koje polazi od principa nenasilja (nenasilje=ahimsa, jedno od osnovnih načela joge filozofije). Na kraju, kad sve to zbrojim, uistinu je mnogo razloga zašto sam odabrala upravo jogu i zašto se pojavim na matu i odradim svoju praksu čak i kad bih se najradije ostala u toplom krevetu, iskrena je Ines Paučnik.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna vozila i v...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program