Prethodni članak
Sljedeći članak

VRIJEME JE BOŽIĆNIH FILMOVA: Nema Božića bez omiljenog Kevina

Klasici, komedije, romantični filmovi, crtići u božićnom ruhu


Ušli smo u vrijeme adventa, pa uza sve rituale pripreme za Božić, dekoracija naših domova i duhovne pripreme za ovaj blagdan, u ovom su vremenu za mnoge zaljubljenike filmova nezaobilazne večeri pod dekicom uz, naravno, božićne filmove.

Želite li filmski božićni klasik, romantičnu božićnu komediju, dramu, horor, akciju… Zapravo, koji kod vam žanr odgovara, sve to postoji u božićnom ruhu.

Možda ste mnoge od njih i pogledali već nekoliko puta, poput Čuda u 34. ulici iz 1947. ili Divnog života iz 1946., klasika bez kojih je i danas nezamisliv božićni filmski repertoar u mnogim obiteljima.

Mnogima pak Božić nikako ne prolazi bez Sam u kući, i svih njegovih nastavaka, jer čak i da se ne prikazuje na televiziji svake godine, pravi će se zaljubljenici u božićne filmove posegnuti u svoju kolekciju za ovom komedijom čiji je prvi dio snimljen 1990.

Od starijih filmova tu su Gremilini i Kako je Grinch ukrao Božić, a djeca danas vrlo rado gledaju Snježno kraljevstvo, Pollar express, Kronike iz Narnije, The Christmas Chronicles, ali i naš domaći Vlak u snijegu, koji se nekako uvijek prikazuje pred Božić, zbog vedrog duha, zajedništva i sloge.

Ako ste za malo romantike, jedan od najpopularnijih svakako je Zapravo ljubav, koji prikazuje nekoliko ljubavnih priča, čiji se glavni likovi međusobni tijekom filma isprepliću, a u glavnim ulogama su Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth, Keira Knightley.  Ljubav i praznici također je prepun romantike, film kojega su 2006. proslavili Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law i Jack Black. Novija izdanja poput Last Christmas i Love hard, Holidate također su prepuna božićnog veselja i idealna za ljubitelje božićnih filmova s velikom dozom romantike.

Od komedija poznati su Četiri Božića iz 2008. s Reese Witherspoon i Vince Vaughnom, kao i Luda božićna zvona s Arnoldom Schwarzeneggerom.

A kada pogledate sve ove, i brojne druge naslove, tu su i mnogi filmovi novijega doba, snimani proteklih godina, manje poznati i razvikani, a koje možete pronaći na nekim od streaming servisa za gledanje filmova, koji su nam sada dostupni.

Za kraćenje dugih zimskih večeri, malo romantike i pozitive, vedrog duha i topline nikako ne škodi, pogotovo u ova teška i nepredvidiva vremena.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook