Prethodni članak
Sljedeći članak

Talentirani hrvatski kipar Teo Herceg izabran je da sudjeluje na prestižnom Londonskom bijenalu 2023.


Mladi talentirani hrvatski umjetnik izložit će svoj diptih-kip naziva  „Which came first, the cow or the udder?“.
Svojim jedinstvenim stvaralačkim izričajem Teo Herceg već je privukao pažnju umjetničke zajednice.

Rođen 1998. godine, Teo Herceg već je ostvario značajan uspjeh u svijetu umjetnosti. Njegovo umjetničko obrazovanje uključuje stjecanje titule magistra kiparstva 2022. godine, dok je prethodno završio diplomski studij kiparstva 2021./2022. godine i stekao titulu Baccalaureusa kiparstva 2021. godine. Priznanje koje umjetnik dobiva izborom na svjetski poznatu i priznatu umjetničku manifestaciju poput londonskog bijenala, mnogo znači i talentiranom hrvatskom kiparu.  

„Izuzetno sam sretan i uzbuđen zbog poziva da sudjelujem na londonskom bijenalu 2023. Ovo je nevjerojatna prilika za mene kao mladog umjetnika da predstavim svoj rad međunarodnoj publici i stručnjacima iz umjetničke industrije. Zahvalan sam na podršci koju sam primio i spreman sam istražiti nove horizonte i doprinijeti umjetničkom dijalogu na ovoj prestižnoj manifestaciji.“- rekao je Herceg uoči prestižne izložbe u Londonu.
Herceg je sudjelovao na brojnim izložbama, radionicama, suradnjama i natječajima diljem Hrvatske i inozemstva. Izdvajamo skupnu izložbu „16. trijenale zagorskog suvenira“ održanu od 15.7. do 30.9.2023. u Muzeju seljačkih buna u Gornjoj Stubici, grupnu žiriranu izložbu „Kult Ružnoće“, koja se od 19.5. do 7.6.2023. održala u Galeriji HDLU Istre, grupnu žiriranu izložbu „FLU-FLUXUS: Hard Rains' A-gonna Fall” u Kulturnom centru Travno - Galeriji Atomsko Sklonište od 19.4. do 1.7.2023. te samostalnu izložbu „Nevere“ održanu u Galeriji Kraluš u Sv. Ivanu Zelini od 9.2. do 9.3.2023. Njegove izložbe uključuju i prodajnu/žiriranu skupnu izložbu "Plati i nosi" u Domu HDLU u Zagrebu od 21. do 23. prosinca 2022. godine, samostalnu izložbu "Presijecanje" u knjižnici Dubec u Zagrebu 6. lipnja 2022. godine, kao i postavljanje javne skulpture "Knjiški niz" u knjižnici Dubec u Zagrebu 24. lipnja 2022. godine.

Londonski bijenale 2023. pruža Teu Hercegu-Pronusu priliku da svoje umjetničko stvaralaštvo predstavi međunarodnoj publici i priznatim stručnjacima u umjetničkom svijetu. Njegova iznimna vještina, inovativnost i vizija osigurat će mu zasluženo mjesto među najistaknutijim umjetnicima koji izlažu na ovoj renomiranoj manifestaciji.

Teo Herceg s nestrpljenjem i ponosom iščekuje sudjelovanje na londonskom bijenalu, gdje će kao jedini predstavnik Hrvatske izložiti svoj rad i pridonijeti kulturnom dijalogu te umjetničkom razvoju. Ovo je važan korak u karijeri mladog umjetnika, a njegov talent i angažman predstavljaju svijetlu budućnost u svijetu suvremene umjetnosti.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook