Prethodni članak
Sljedeći članak

Šokantni rezultati studije: Muškarci izgledaju muževnije kad su našminkani


Šminka se više ne povezuje samo sa ženama, a sve je više muškaraca prihvaća. Zapravo, naglašavanjem crta lica i skrivanjem mana, šminka zapravo može učiniti muškarce muževnijima. I to nije samo za glumce, jer muškarci svih dobi i podrijetla počinju uviđati prednosti nošenja šminke.

Sve više muškaraca počinje se šminkati, a nedavno istraživanje imalo je za cilj otkriti može li to pozitivno utjecati na izgled muškaraca. Vizažist je nanio suptilnu šminku na grupu muškaraca, sudionici su zatim fotografirani, a slike su ocjenjivane na temelju privlačnosti. Rezultati su pokazali da su muška lica ocijenjena kao privlačnija kad su našminkana u odnosu na nenašminkana lica.

Dok brada može promijeniti lice bilo kojeg muškarca, čineći ga muževnijim, šminka može obaviti posao gotovo jednako dobro. Istraživači su otkrili da šminka povećava niži kontrast lica, čineći lice muževnijim, prenosi Net.hr

Svaka žena zna da majstorski nanesena šminka može promijeniti vaš izgled, no muškarcima također mogu koristiti korektori i puderi za lice. Šminka utječe na to kako percipiramo strukturu muških kostiju i čini muška lica privlačnijim.

Kao i obični ljudi, slavne osobe često se šminkaju na setu ili tijekom snimanja. Dwayne Johnson, jedan od najmišićavih glumaca u Hollywoodu, ponosno je na svom Instagramu podijelio kako su ga njegove kćerkice preobrazile šminkom. "Još se nisam vidio u ogledalu, ali ako izgledam tako cool kao što se trenutno osjećam, onda pobjeđujem, dušo", napisao je otac troje djece.

View this post on Instagram

A post shared by Dwayne Johnson (@therock)

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook