Prethodni članak
Sljedeći članak

Redatelj kajkavskog hit filma otkrio koliko su dresiranih prasica koristili za snimanje


Nakon što je proteklog četvrtka u Kinu Toplice u Krapinskim Toplicama održana zagorska premijera dugo iščekivane kajkavske romantične komedije ‘Nosila je rubac črleni’, uz veliki interes publike počele su njegove projekcije i u drugim zagorskim, ali i hrvatskim kinima.

Podsjetimo, riječ je o prvom profesionalnom i visokoprodukcijskom dugometražnom igranom filmu na kajkavskom jeziku nakon pola stoljeća, još od legendarnog Golikovog ‘Tko pjeva, zlo ne misli’, a koji je ujedno snimljen u Hrvatskom zagorju. U glavnim ulogama su Nataša Dorčić kao kuma Anka i Tesa Litvan kao Ančica te svinja Beba, a glume još brojni poznati domaći glumci: Areta Ćurković, Dora Polić, Sunčana Zelenika, Jadranka Đokić, Pjer Meničanin, Ljubo Zečević, Krešimir Mikić, Ljubomir, Ljubomir i Jan Kerekeš, Goran Navojec posudio je glas prascu Rokiju, dok Janko Popović Volarić ima ulogu naratora, Isusa Krista.

Film je, sasvim očekivano, probudio veli interes među Zagorcima, pa su tako kino projekcije u Zaboku, Krapini i Krapinskim Toplicama. Uoči projekcije filma, režiser Goran Dukić rekao je je to i očekivao, budući da je film sniman u Zagorju i nakon dugo vremena na kajkavskom. - Nadam se da će se ljudima dopasti kao što im se dopao u Istri – rekao je Dukić, dodavši da izbor glumačke ekipe, koju je sam odabrao bio zahtjevan zadatak. - Radili smo dugo te audicije, birali glumce, jako sam zadovoljan s tim kako je ispalo i mislim da su i Nataša i Tesa napravile fantastičan posao, a i prasica Beba je odlična – komentirao je Dukić te nam otkrio da je za film istrenirano čak 9 prasica. - Imali smo dobrog trenera i veterinara, i imali smo tri prasice, ako se jedna malo razboli, da uzmemo drugu. Izgldale su identično, barem meni. Bio je to malo problem, dva put smo odgađali film, prve tri su već odrasle, pa smo morali druge tri trenirati, pa na kraju treće tri, dakle istrenirali smo 9 prasica, a na kraju su samo ove tri ušle u film – ispričao je Dukić, dodavši kako je pretpremijera filma u Zagrebu prošla odlično. - Jako su dobri komentari i kritike, ljudima se dopalo, nadam se da će tako biti i ovdje – zaključio je Dukić.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook