Prethodni članak
Sljedeći članak

'Prijelomna vijest! Snimili smo proces transporta pijeska iz Sahare u Hrvatsku'


Meteorološki portal IstraMet objavio je ‘konačni i neoborivi dokaz‘ o tome kako zapravo saharski pijesak stiže u Hrvatsku!

Ono što su mnogi pretpostavljali, sada se pokazalo istinitim! Naime, pijesak se utovaruje u vreće koje se onda ukrcavaju u avione, a tijekom leta ih svi putnici u avionu drže na svojim krilima. Kad avion stigne iznad Hrvatske, teret se ispušta kroz prozor aviona i tako pijesak iz Sahare dolazi do Hrvatske, piše Jutarnji list.

Naravno, riječ je o zafrkanciji kojom se IstraMet želio našaliti sa svim sumanutim teorijama o tome kako se događa taj posve prirodni proces pri kojem vjetar donosi pijesak iz Sahare sve do Europe.

‘Prijelomna vijest! Snimili smo proces transporta pijeska iz Sahare u Hrvatsku. Pogledajte, namučili smo se da to dokumentiramo!‘, napisao je IstraMet uz video, očito generiran umjetnom inteligencijom.

 

Inače, IstraMet redovito pokušava stvari staviti na svoje mjesto - bez obzira radi li se o zabludama šire populacije ili neistinitim novinskim napisima - pa je prije nekoliko dana objavio tekst u kojem demantira vijest koju su objavili mnogi portali da je za trenutni toplinski val kriva ‘toplinska kupola‘.

‘Pošto se i večeras proteže u medijima pojam ‘toplinska kupola‘, moramo ponoviti - ne, ovaj kratkotrajni toplinski val ne uzrokuje NIKAKVA TOPLINSKA KUPOLA. Totalna izmišljotina, kada dođe stanje toplinske kupole, vjerujte znati ćete jer će trajati jako dugo‘, napisao je IstraMet.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook