Prethodni članak
Sljedeći članak

[NJIHOV JE DAN] Provjerite kakve osobine krase današnje slavljenike!


Kristina je latinsko ime izvedeno od grčke riječi Christós, što znači 'kršćanin', 'kršten', 'koji vjeruje u Boga', a ima i druga tumačenja povezana s kršćanstvom. U svom korijenu ima riječ Krist (od Isusa Krista), koja je isprva bila oznaka za zvanje, odnosno titulu, a tek je poslije postala dio Isusova imena.Kristina je komunikativna, romantična, izvanredna, snažna, temeljita, inferiorna, nepristrana i aktualna osoba.

Mirjana je žensko narodno ime. Ime Mirjana nalazimo i kao Miriana, osobito u istočnim krajevima. Nalazimo ga i kao skraćenica i to u imenu Mira. Porijeklo imena može biti od imena Marija, zatim od latinske riječi Mira sa značenjem čudesna te hebrejski Miriam što znači jogunasta.Mirjana je mlada, inventivna, radosna, jaka, aktualna, nestašna i atraktivna osoba.

Kristijan je muško ime. Porijeklo imena je latinsko, a dolazi od riječi christianus sa značenjem kršćanka, kršćanin.Muško ime Kristijan često se susreće u Hrvatskoj. Muške izvedenice od tog imena su, primjerice Kristo, Kristofor, Kris, a ženske izvedenice Kristina i Kristijana.

Boris je brz, osjećajan, racionalan, individualan i sposoban.

Porijeklo imena Borna je perzijsko, a znači mladolik, mlad, lud, veseo. U Hrvatskoj je u primjeni od 9. stoljeća.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook