Prethodni članak
Sljedeći članak

Nije pametno prati kosu svaki put kad se oznojite. Stručnjak otkrio zaštoStručnjak za njegu kose poručuje da ne biste trebali prati kosu svaku put nakon što se oznojite i dijeli savjet koji će učiniti da ona izgleda puno zdravije.

Jonathan Van Ness tvrdi kako ispirete 'prirodni regenerator' ako se šamponirate svaki put kad se oznojite i da može utjecati na teksturu kose. Umjesto toga, predložio je da kosu samo osušite fenom za zdravije i sretnije pramenove, donosi The Sun.

- Još jedna stvar koja ne pomaže teksturi kose je prekomjerno pranje. Trebali biste imati cilj prati kosu dva do četiri puta tjedno. Kad idem vježbati, ako boravim i dodirujem stvari sa drugima, ja perem kosu. Ako stvarno niste napustili svoju kuću ili niste stvarno nikamo otišli, u redu je - kaže stručnjak.

I zapravo, tvrdi Van Ness, znoj za kosu je jako dobar.

- Samo fenom osušite znoj u kosi. Vaša kosa to zapravo voli. Osim toga, sebum koji vaše lojne žlijezde stvaraju u vašem vlasištu, pa kosa voli taj sebum, to je poput regeneratora majke prirode. Ako morate pak više puta prati kosu, pobrinite se i provjerite koristite li kvalitetan šampon i regenerator - savjetuje.

@jvn_official Do not overwash your hair. Do you hear me? #hairtip #hairtips #howtowashyourhair ♬ original sound - JVN

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook