Prethodni članak
Sljedeći članak

NEOBIČNA TRADICIJA: Baka svojoj obitelji naplaćuje božićnu večeru

To nije pohlepa za novcem, nego planiranje proračuna i pravedno raspoređivanje troškova između svih za tim stolom, kaže


Caroline Duddridge (63) iz Fairwatera u Cardiffu je uvela blagdansku tradiciju za kakvu mnogi još nisu čuli, a neki je čak nazivaju 'okrutnom'. Ona svojoj obitelji naplaćuje božićnu večeru, a toga nisu pošteđeni niti njezini unuci. Na ideju je došla nakon što je njezin suprug preminuo 2015. godinje, prenosi Net.hr.

Odraslima naplaćuje po 15 funti, djeca starosti tri do 12 godina plaćaju 5, a najmlađi unuci po tri funte, piše Vt.
"Postoji nekoliko onih koji misle da sam pomalo Scrooge, ali moji prijatelji misle da je to prilično dobra ideja", rekla je Caroline i dodala da su njezina primanja postala manja za pola.

"Najbliži rođaci su se već naviknuli na to. Neki bi ljudi mogli pomisliti da je grubo uvesti 'porez na obroke za djecu', ali to je važna životna lekcija. Stariji unuci vole pokušati zaraditi dio svog novca nazad pa mi nude pomoć, i ja se tome divim. Večera obično uključuje, između ostalog, i vino, bezalkoholna pića, božićni puding, božićne krekere, orahe i sir, kao i tradicionalne dekoracije stola. Sva djeca i unuci, također, dobiju zadatke što se tiče posluživanja jela", kazala je.
Istaknula je da to nije pohlepa za novcem, nego planiranje proračuna i pravedno raspoređivanje troškova između svih za tim stolom. Napominje da jako voli Božić, ali svi ti troškovi i drama oko svega su iscrpljujući. Kaže u šali kako nekad poželi da se Božić slavi dva puta u deset godina, prenosi Net.hr. 

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook