Prethodni članak
Sljedeći članak

[KAŽU STRUČNJACI] Svađe između braće i sestara su dobra stvar, evo zašto


foto: ilustracija

Sasvim je normalno da se u nekoj fazi života braće i sestre svađaju i prepiru, tvrde psiholozi.

Bilo da je razlog svađe običan keks, igračka ili nešto ozbiljnije, jednostavno morate prihvatiti da je to nešto što je normalno i nešto što je nemoguće izbjeći. No, prema mišljenju psihologinje i osnivačice Hej Sigmunda, Karen Young, svađe među braćom važan su dio djetinjstva, piše Index.

"Jedna od najboljih stvari koje iz takvih svađa proizlaze jesu vještine koje će povećati njihovu društveno-emocionalnu inteligenciju. Sve je to dio njihovog odrastanja. Braća i sestre prilično su nepopustljivog karaktera zbog čega nauče kako pregovarati i nositi se s drugim ljudima", rekla je Young i dodala da kroz svađe djeca mogu naučiti kako da budu suosjećajni.

"Koliko god frustrirajuće bilo, moj je savjet roditeljima da se ne miješaju previše u svađu svoje djece, osim u slučaju kad svađa preraste u tučnjavu. Što se više miješate, to će više i očekivati od vas da rješavate konfliktne situacije umjesto njih", zaključila je.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook

Pojačan je promet na važnijim cestama, gradskim cestama i obilaznicama, prilazima turističkim središtima duž obale te pojedinim graničnim prijelazima. Poteškoće su moguće na cestama gdje su u tijeku radovi i gdje se vozi uz privremenu regulaciju p...

mojtv.hr - kompletan tv program