Prethodni članak
Sljedeći članak

JEDAN OD NAJVEĆIH: Freddie Mercury danas bi proslavio 77. rođendan


Da je živ, jedan od najvećih glazbenih talenata u povijesti, Freddie Mercury danas bi napunio 77 godina. Preminuo je 1991. godine, no Mercuryjeva glazba i nasljeđe ostaju neizbrisivi.

Rođen je kao Farrokh Bulsara 5. rujna 1946. u Zanzibaru, a svijet ga pamti kao jednog od najkarizmatičnijih pjevača u povijesti glazbe. Vokalna sposobnost, energija kojom je zračio, neponovljiva izvedba... samo su neki od razloga koji su ga postavili na sam vrh globalne glazbene scene.

Najveću slavu stekao je kao frontmen grupe Queen. Njihova glazba spajala je rock, pop, glam rock i elemente klasične glazbe, čineći je prepoznatljivom i nezaboravnom. Iako je Queen imao mnogo glazbenih uspjeha, pjesma "Bohemian Rhapsody" iz 1975. godine postala je njihov najpoznatiji hit. Tijekom godina, uz bend je prodao više od 300 milijuna albuma i osvajao brojne nagrade, uključujući Grammyje i Brit Awards. Njegovi koncerti, posebno legendarni nastup na stadionu Wembley 1986. godine, ostali su urezani u kolektivnoj svijesti obožavatelja.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook