Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Samo za najhrabrije: Quadovima kroz zagorska brda, klance i potoke

Susret quadova u organizaciji MK Zagorski anđeli okupio pedesetak sudionika iz pet zemalja


Gornja Stubica proteklog je vikenda ugostila jedan zanimljiv susret, događanje u organizaciji Moto kluba Zagorski anđeli, nazvano Spring Extreme 2023.

Radi se u susretu quadova, koji je okupio pedesetak vozača iz Hrvatske, Slovenije, Poljske, Češke i Slovačke, željnih izazova i adrenalina.

Naime, Spring Extreme podrazumijeva vožnju quadovima po teškim terenima, pri čemu jedan vozač drugome pomaže. Kako su nam pojasnili iz MK Zagorski anđeli, ne radi se o utrci na vrijeme, već je bitno samo cijelu stazu proći. Spring Extreme organiziran je po četvrti puta, no prvi puta za organizaciju se pobrinuo gornjostubički klub.

-Pokušali smo napraviti nešto novo, izazovno, teško, a da nije previše opasno. Željeli smo svakom vozaču pružiti pregršt adrenalina, znoja, muke i dozu straha. Neki nisu znali kaj ih čeka, možda im je to bilo i malo previše, ali su sigurno pomaknuli svoje granice i mogu biti ponosni na sebe. Namjerno smo napravili staze na kojima je bilo svakakvih izazova, od brda, bočnih nagiba, klanaca, spusteva, potoka i stijena. Htjeli smo da vozači vide koje su im jače, a koje slabije strane – kaže Mario Kovačić iz MK Zagorski anđeli.

Vozači su se moglo okušati na dvije staze: iron (lakša) i gold (teža) te su prvog dana, u subotu, vozili svi vozači. Pravi je izazov slijedio drugog dana susreta, na canyon challengeu, kojega su vozili samo najhrabriji, svega šest vozača.

Okupljanje, doručak i večeru sudionici su imali kod Lojzekove hiže u Gusakovcu, a iz Moto kluba zahvaljuju svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji susreta, kao i svim sudionicima.

 

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook