Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo o kojem poslu mašta najveći broj Hrvata


Pilot je najpoželjnije zanimanje na svijetu u 2024. godini. Otkrilo je to istraživanje portala za zapošljavanje Jobseeker, koji je generirao podatke uz pomoć alata za analizu pretraživanja po imenu Ahrefs.

Pojam Kako postati pilot pretražen je više od 50.000 puta na internetu u siječnju ove godine diljem svijeta – od Ujedinjenog Kraljevstva i Španjolske preko Kenije i Somalije do Saudijske Arabije i Japana te se tako svrstao na vrh ljestvice najpoželjnijih zanimanja u 2024. godini.

Stjuardese imaju drugi najpopularniji posao na planetu, on je u istom razdoblju skupio 29.000 pretraga na internetu, a ponajviše u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Meksiku i Brazilu.

Posao modela našao se na trećem mjestu ljestvice najpoželjnijih u prvom mjesecu 2024. godine s 25.000 pretraga.
Najveći broj pretraga došao je iz europskih zemalja poput Francuske, Njemačke, Italije, ali i Hrvatske.

Prema istraživanju Jobseekera, u siječnju ove godine stanovnici Lijepe Naše najviše su se raspitivali upravo o poslu modela.
U 10 najpoželjnijih poslova prema ovoj metodi Jobseekera našla su se i “uobičajena” zanimanja poput psihologa, doktora, učitelja, odvjetnika i vatrogasca. Izuzetak od tog pravila tek je influencer na petom i poduzetnik na desetom mjestu ljestvice.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook