Prethodni članak
Sljedeći članak

DANAS BI SLAVIO 70. ROĐENDAN: Legendarni hrvatski pjevač poginuo je u strašnoj nesreći prije 30 godina

Njegove pjesme i dan danas rado skušaju i pjevaju sve generacije


U Zagrebu se 4. ožujka 1993. godine dogodila strašna prometna nesreća u kojoj su poginule četiri osobe, a jedna od njih je bio i Tomislav Ivčić, jedan od najvećih hrvatskih glazbenika. Da nije poginuo u toj tragičnoj nesreći danas bi, na Sveta tri kralja, proslavio 70. rođendan.

Inače, Tomislav Ivčić je rođen u Zadru 6. siječnja 1953. godine, gdje je završio gimnaziju, a u glazbenim vodama se proslavio u 70-im godinama kada je postao jedan od najpopularnijih skladatelja i pjevača bivše Jugoslavije.

Imao je i glazbeni projekt s Mladenom Grdovićem u duetu “Duo Pegla”, a prodali su rekordnih 400 tisuća primjeraka svog albuma.

Osim u glazbenom svijetu, angažirao se i u politici, a posebno blizak bio je i s Nevenkom Tuđman, kćerkom prvog hrvatskog predsjednika.

Pristupio je HDZ-u 1990. godine, a 1993. godine se kandidirao za Hrvatski sabor.

Na izborima je uspio osvojiti mandat, ali svega nekoliko tjedana prije nego je trebao stupiti na dužnost, poginuo je u već spomenutoj prometnoj nesreći.

Njegov sprovod na Mirogoju bio je upriličen uz sve državne počasti, uz nazočnost samog vrha hrvatske države, pa tako i predsjednika Franje Tuđmana.

Njegove su pjesme i dan danas, trideset godina od njegove smrti, rado su slušane i pjevane među svim generacijama.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook