Prethodni članak
Sljedeći članak

Baba Vanga predvidjela je mnoge katastrofe za 2022. godinu

Najpreciznija proročica bila je slijepa, ali je točno predviđala...


Vangelia Pandeva Gušterova rođena je u Strumici u Sjevernoj Makedoniji. Poznatija kao 'baba Vanga' bila je bugarska proročica, a slavu je stekla nevjerojatno točnim predviđanjima.

Rođena je u Strumici koja se tada nalazila u Osmanskom Carstvu, u siromašnoj obitelji. U dobi od 12 godina, Vanga je s obitelji napustila dom i započela život u Novom Selu. Godinu dana kasnije teško je ozlijeđena u oluji nakon koje je postupno počeo slabjeti vid kojeg je do 16. rođendana u potpunosti izgubila.

Nesreća se ujedno i povezuje s početkom njenih proročanskih sposobnosti i vizija. Do svoje punoljetnosti je živjela u sanatoriju u blizini Beograda. U školi za slijepe u Zemunu se učila kućanskim poslovima da bi se potom vratila u Bugarsku i brinula o mlađoj braći i sestrama. Godine 1940. ostala je bez oca te je obitelj upala u teške financijske probleme. Navodno je upravo u tom razdoblju otkrila da ima sposobnost komuniciranja s 'drugim svijetom'. Njezina proročanstva su se doista obistinila. Proročica je postala poznata u svijetu tek nakon smrti, zbog ispunjenog proročanstva o terorističkom napadu 11. rujna 2001. godine na njujorške Blizance. Navodno je prorekla čak i svoju smrt 11. kolovoza 1996. godine. Iako je bila nepismena, njezina proročanstva pisali su prijatelji i rodbina. Predvidjela je i Drugi svjetski rat, a čak joj je i omraženi diktator Adolf Hitler došao u posjet te je razočaran izašao iz njezine kuće zato što mu je prorekla neslavan kraj rata.


Predvidjela je mnoge druge katastrofe, ali i nakon smrti Vanginih se proročanstava pribojavaju mnogi ljudi. Prorekla je i rat između muslimana i Europljana, da će daleke 2088. godine doći nova bolest od koje će ljudi početi brzo stariti, ali 2097. će ta bolest biti pobijeđena. Drugom polovicom 21. stoljeća vladat će komunizam, a moći će se uzgajati i ljudski organi.

No, ono što je otkrila za 2022. godinu otkrit ćemo u nastavku.

- Napad na Vladimira Putina. Vanga je predvidjela napad na ruskog predsjednika, no to ne znači njegov kraj.

- Pad meteorita. Procijenila je sudar velikog meteorita sa Zemljom.

- Ekonomska kriza. Države koje imaju dolar kao valutu bit će najviše pogođene krizom.

- Klimatske promjene. Predvidjela je razne klimatske promjene, a globalno zatopljenje predstavit će sljedeće godine veliku prijetnju flori i fauni.

- Bolest Donalda Trumpa. Njegovo zdravlje će biti lošije, a govorila je i o misterioznoj bolesti s ozbiljnim posljedicama na njegovo uho i mozak.

- Kraljica Elizabeta. Prema njezinim predviđanjima, kraljica Elizabeta II. izgubit će bitku za život i prepustiti tron sinu Charlesu.

- Pobuna u Sjevernoj Koreji. Stanovništvo Sjeverne Koreje ustat će protiv vođe Kim Jon-una.

 

 

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program