Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zagorje stiže vozačka elita: Danas starta "12. Karcher rally Kumrovec"


Brzincem u petak u 17,30 sati starta dvanaesto izdanje kumrovečkog rally pod imenom "12. Karcher rally Kumrovec". Prijavile su se čak 83 posade iz Slovenije, Mađarske, Slovačke, Njemačke, Austrije, Italije i naravno Hrvatske. U Kumrovcu nas čeka istinski "oktanski"spektakl, sjajni vozači i vrhunski automobili. Kumrovečki rally bodovat će se za Prvenstvo Centralno Europske zone, Međunarodno Zonsko Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske, Otvoreno Prvenstvo Grada Zagreba, Mitropa Rally kup i Alpe Adria Rally kup.

Startni broj 1 imat će branitelji naslova Rok Turk i Blanka Kacin iz Slovenije u Hyundaiju i20 Rally2. Još nekoliko jakih imena stiže u Hrvatsko Zagorje. Svakako najzvučnije među njima je ono trostrukog prvaka Mađarske Andrasa Hadika, sa suvozačem Krisztianom Kerteszom u Fordu Fiesti R5 MkII. Hadik je trenutačno drugi u poretku Mitropa Rally Kupa, a u Kumrovec stižu i trećeplasirani Simon Rončel (Peugeot 208 Rally4) te četvrti Mark Škulj (Opel Corsa Rally4.

Domaće posade predvodit će Juraj Šebalj i Marijan Stublić u Toyoti GR Yaris, a nakon kraćeg izbivanja na hrvatske staze vraća se i Viliam Prodan, s novim suvozačem Markom Stiperskim u Fordu Fiesti Rally3. Ove su sezone već vozili dva rallyja u susjednoj Sloveniji s Renaultom Cliom Rally4, pa će na Kumrovcu u jačem automobilu vjerojatno ciljati visoki plasman. Vodeći u Prvenstvu Hrvatske, Janos Szilagyi i Robert Balai nastupit će u Peugeotu 208 Rally4, a tu je i cijeli niz iskusnih vozača AKK Sveta Nedelja poput Nenada Lončarića u Subaru Imprezi STI, Daniela Vojvodića u Mitsubishi Lanceru Evo III i Krešimira Ravenščaka u Fordu Fiesti Rally3.

Među vozačkom elitom bit će i osam posada AK Zagorje (Oroslavje). Predvodit će ih s brojem 24 posada Dario Šamec/Florian Šalec s Peugeotom 206 RC koji će loviti visoki rezultat u klasi 3, ali i u generalnom plasmanu. Broj 27 na svom automobilu Ford Fiesta ST 150 imat će posada Mario Ban(Zagorje)/Matija Gereci (AK Delta sport), također u klasi 3. Puno se očekuje i od posade s brojem 34 koju čine Vedran Šipoš (Zagorje)/Aleksandra Devunić (Delta sport) koja će se s Renault Cliom Rally 4 boriti u klasi 2. U klasi 3 nastupit će i posada Vjekoslav Stubičan/Matija Labaš koja će na svom Peugeotu 206 RC imati istaknuti broj 41. Citroen Saxo VTS s brojem 54 vozit će posada Kristijan Kroflin/Vjekoslav Franjić u klasi 4. Posada Krunoslav Car/Danijel Slunjski nastupit će s brojem 74 u Fiat Puntu u klasi 5/S2. U klasi 4 s brojem 78 nastupit će posada Saša Horvat (Zagorje)/Damir Boc (AK Delta) u automobilu Škoda Fabia 1.4. U istoj klasi s brojem 82 nastupit će posada Nikola Labaš/Nikola MIketić koji također voze Škodu Fabiu 1.4.

Organizator rallya je auto klub "Delta sport" Zagreb, sjajno organiziran klub s vrhunskim organizacijskim vještinama. AK "Delta sport". Predsjednik Organizacijskog odbora je Dino Deljkić, a članovi Željko Kolar, Robert Šplajt, Ksenija Krivec-Jurak, Zvonko Škreblin, Mladen Hercigonja, Željko Štefanić, Slaven Dedić, Goran Vujisić, Emilija Matić, Rene Pintar, Luka Devunić i Marko Šivak. AK "Delta sport" imat će partnere u Krapinsko-zagorskoj županiji i općinama Kumrovec, Tuhelj, Zagorska Sela i Desinić u kojima će se odvijati jedanaest atraktivnih brzinaca.

Prvi "brzinac" Tuhelj 1 u dužini 7,33 kilometra starta danas u 17:44, a posebno će biti atraktivan drugi noćni koji starta u 19:57 sati.

U subotu 9:15 je Ceremonijalni start u Kumrovcu, a od 10:24 do 17:00 sati očekuje nas devet možemo reći spektakularnih brzinaca. Podjela nagrada održat će se u subotu u 20:30 sati u Kulturno društvenom domu u Razvoru.

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook