Prethodni članak
Sljedeći članak

[STUDIJSKO PUTOVANJE] Slovenski novinari obišli Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela

Novinari su u Zagorju boravili tri dana


Na poziv Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela, a u suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani, Glavnim uredom Hrvatske turističke zajednice i suglasnost Turističke zajednice Krapinsko - zagorske županije, od 20. do 22. rujna na studijskom posjetu turističkoj destinaciji Po plavem trnaci, boravili su predstavnici slovenskih medija (Revija Zarja Jana, RTV Slovenije i Večer).


U razdoblju siječanj – kolovoz 2019., na području destinacije Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela, ostvareni su rekordni turistički rezultati u dolascima i noćenjima turista, a najviše ih dolazi iz Slovenije. Studijsko putovanje slovenskih novinara je organizirano sa ciljem da se potencijalne posjetitelje upozna s kulturno - turističkim atrakcijama, enogastronomskom ponudom i ostalim sadržajima koji doprinose kvaliteti boravka turista.


Kroz tri dana boravka, novinarima su predstavljeni Dvorac Miljana, Dvor Veliki Tabor, Muzej „Staro selo“ Kumrovec, Značajan krajobraz Zelenjak– Risvička i Cesargradska gora i spomenik Lijepoj našoj, obnova rodne kuće Đure Prejca, manifestacije, Desinićke mažoretkinje, kuburaši i prezentirala se izrada bučnice. Posjetili su OPG Ivice Broza, razgledali ruralnu kuću za odmor i sudjelovali u berbi grožđa. U ugostiteljskim objektima: Hostel Wine Hill, Restoran Grof Ratkay, Klet Grešna gorica, Villa Zelenjak Ventek i Gostionica Kod Starog, predstavljena im je enogastronomska ponuda kao značajan segment turističke ponude te domaći proizvodi (mliječni, vino, med, voćni sokovi i sirupi, ljekoviti pripravci i ostalo).

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook