Prethodni članak
Sljedeći članak

Šplajt: ''Javnom rasvjetom pokriveno je oko 80% područja Općine Kumrovec''

Općina Kumrovec dobila je sredstva za obnovu javne rasvjete u iznosu od 25.000,00 eura, kojima će se sufinancirati izgradnja javne rasvjete na samom ulazu u Kumrovec


Iz Kumrovca nam stiže vijest da je Općina na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja  ostvarila sredstva u iznosu od 25.000,00 eura, kojima će sufinancirati izgradnju javne rasvjete na samom ulazu u Kumrovec. Tim sredstvima će Općina uz državnu cestu DC 205 uz sam pločnik postaviti novu javnu rasvjetu.

– Projekt obuhvaća postavljanje novog električnog voda, kandelabere i rasvjetna tijela. To je u prvoj fazi predviđeno u dužini od nekih 200 metara, a kasnije u drugoj fazi bi došli i spojili se s javnom rasvjetom do naselja Brezje – izvijestio nas je načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

U tijeku je raspisivanje javnog poziva za odabir izvođača radova koji bi trebali započeti s izvođenjem u rujnu. Rok izvođenja radova je oko 45 dana, tako da bi javna rasvjeta do konca listopada trebala biti u punoj funkciji.

Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 60.000,00 eura, a ovom najnovijim investicijom veći dio Općine Kumrovec bit će pokriven javnom rasvjetom:

– Posljednjih smo godina uložili jako puno u izgradnju i obnovu javne rasvjete, tako da procjenjujemo da je sada javnom rasvjetom tamo gdje je to potrebno pokriveno oko 80% područja Općine Kumrovec – kaže kumrovečki načelnik.

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook