Prethodni članak
Sljedeći članak

PONOS ZAGORJA: Ernest iz Kumrovca proglašen hrvatskim spasiocem godine


U organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radiotelevizije, 09. listopada započeli su Dani hrvatskog turizma 2023. koji svake godine okupe više od 1500 sudionika, a u sklopu manifestacije organizira se i tradicionalni susret turističkih djelatnika. Dio programa činila je i svečana dodjela godišnjih turističkih nagrada, uz izravni televizijski prijenos, čime su Dani sinoć svečano završili. Godišnje hrvatske turističke nagrade u ovoj su se godini dodjeljivale prema novom konceptu, prema novim kategorijama koje su zajedno definirali Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora.

Riječ je o 15 kategorija, odnosno nagrada za turistički događaj godine, turistički aranžman godine, gastronomski doživljaj godine, hotel i kamp godine, a dodijeljene su i nagrade u aktivnom, kulturnom, nautičkom, poslovnom, ruralnom te zdravstvenom turizmu, kao i nagrade za unique smještaj godine i turističku destinaciju godine.

Među ovogodišnjim laureatima je 29-godišnji Kumrovčanin Ernest Horvat, djelatnik Hotela i kampa Terme Jezerčica u Donjoj Stubici gdje radi već devet godina, a sinoć je proglašen spasiocem godine na kupalištima i bazenima. Priznanje mu je uručio direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. Osjećaj je, kaže, fenomenalan i velika je čast dobiti takvo priznanje.

- Rovinj je predivan, zaista sam uživao u manifestaciji, a priznanje koje mi je uručeno veliki mi je vjetar u leđa uza daljnji rad – ispričao nam je Horvat svoje prve dojmove, a o čemu smo sve razgovarali s njim, ali i direktorom Termi Elvisom Pavlekovićem pročitajte u novom broju Zagorskog lista koji na prodajna mjesta izlazi u utorak, 14. listopada.

Na kraju, upućujemo iskrene i tople čestitke na sjajnim rezultatima Termama Jezerčica i Ernestu Horvatu, ali i Termama Tuhelj koje su se u kategoriji Kamp godine našle među tri finalista.

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook