Prethodni članak
Sljedeći članak

Kumrovec među 10 općina u Hrvatskoj koje najviše potiču poduzetništvo i obrtništvo

Veliko priznanje Općini Kumrovec, načelnik komentira: „Pomažemo obrtništvu jer je gospodarstvo temelj jake lokalne zajednice


Ovih je dana stiglo veliko priznanje Općini Kumrovec. Od strane portala Načelnik.hr prema analizi proračuna, Kumrovec je među 10 najboljih općina u Republici Hrvatskoj po subvencioniranju poduzetništva i obrtništva:

– Prvi puta u povijesti naše Općine Kumrovec dobili smo priznanje za izniman doprinos u području izdvajanja za subvenciju obrtnicima i poduzetnicima i to gledano po kriteriju trendu izdvojenih sredstava u trogodišnjem razdoblju. Tom smo sektoru jako puno pomogli u vrijeme pandemije bolesti COVID–19, oslobađanjem od plaćanja komunalnih naknada, ali i na druge načine na koje smo mogli pomoći. Svim obrtnicima i poduzetnicima sufinanciramo kamatnu stopu prilikom zaduženja zbog izgradnje i rekonstrukcije objekata za proizvodnju ili za ugostiteljstvo. Želimo pomoći poduzetništvu da opstane i da se širi na našem području jer je jako gospodarstvo temelj jake lokalne zajednice – izjavio je načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt povodom dobivenog priznanja.

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook