Prethodni članak
Sljedeći članak

KONAČNO: Titova vila predana na upravljanje Općini Kumrovec


Načelnik Općine Kumrovec, Robert Šplajt i ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja, Jurica Sabol, potpisali su danas u Kumrovcu ugovor kojim se legendarna Titova Vila predaje na upravljanje Općini Kumrovec.

Riječ je o vili sagrađenoj davne 1947. godine kao Hotel „Kumrovec“ da bi se 1962. godine preuredila i pretvorila u rezidenciju. Tijekom preuređivanja promijenio se pokrov, unutarnja pregradnja i prenamjena prostorija te hortikulturno uređenje okoliša – arboretum.

Prostire se na građevinskom zemljištu ukupne površine 2 911 m2 dok se objekt sastoji od 4 etaže bruto površine 792 m2. Pored vile nalazi se garaža, praonica rublja i kotlovnica. Sama vila sastoji se od kuhinje, velikog salona s izlazom na terasu, prostora za telefonsku centralu, malog salona, 2 apartmana, 7 gostinjskih soba te 2 sanitarna čvora.

Kako je najavio načelnik Šplajt, Općina Kumrovec ima velike planove s tim znamenitim objektom.

Projekt njegovog uređenja i obnove namjeravaju zajednički sa susjednom slovenskom općinom Bistrica ob Sotli i Rogaškom Slatinom prijaviti na fondove Europske unije, kako bi taj neiskorišteni kumrovečki potencijal postao jedan reprezentativan kulturno - turistički objekt.

Više o ovoj temu pročitajte u članku klikom na sljedeći link: 

Šplajt: 'Titovu vilu ćemo obnoviti i pretvoriti u kulturno - turistički centar'

.

.

.

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook