Prethodni članak
Sljedeći članak

Osmi rođendan Centra za odgoj i obrazovanje Kr. Toplice: ‘10. ćemo slaviti u novom prekrasno opremljenom prostoru’


Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice svečano je prigodnom prirebom i programom danas proslavio svoj 8. rođendan.

Župan Željko Kolar uz čestitke, najavio je da iduće godine Županija priprema poklon, a o njemu je više rekla zamjenica župana Jasna Petek.

-Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, nekad škola pri bolnici Krapinske Toplice, ima dugogodišnju tradiciju u radu s djecom s teškoćama u razvoju u sustavu odgoja i obrazovanja. Naš centar ili nekad škola, da bi mogao rasti, moramo je postati samostalan i to se dogodilo prije 8 godina, zato danas slavimo 8. rođendan, ali zapravo imamo već puno godina, no nismo se uopće umorili. Iz godine u godinu ulažemo puno truda, energije i sredstava da bi ovaj Centar rastao, a može rasti jer ima odlične, izvrsne, kompetentne ljude koji puno ulažu u sebe da bi što kvalitetnije radili s djecom. Naravno, rasti se može na taj način, ali da bi se zaista raslo punim plućima, treba i prostor, treba infrastruktura, pristupačnost, novi prostori jer se unutar centra događaju i neke nove usluge koje moraju odgovoriti svim vašim potrebama i upravo stoga, Centar za odgoj i obrazovanje nadam se kroz nekoliko godina mijenja adresu – najavila je Petek.

-Zemljište imamo, projektiranje je u tijeku u smislu da se na javnoj nabavi koja je otvorena traži onaj tko će napraviti projektno – tehničku dokumentaciju. Obično je ta papirologija duga i zahtjevna, ali kada je riješimo, počet će izgradnja novog Centra. Ja se iskreno nadam da ćemo 10. ili 11. rođendan slaviti u novom prekrasno opremljenom Centru – rekla je zamjenica župana.

Jasna Petek poželjela je Centru puno uspjeha u radu te zahvalila ravnatelju i svima koji rade u ustanovi na jako dobroj suradnji. - Uvodimo nove usluge, i neke usluge koje su u sferi socijalne skrbi, ali ono što je najvažnije, širimo lepezu usluga za sve mlade i djecu s teškoćama u razvoju. U novom Centru bit će i novih usluga da one mogu odgovoriti na sve vaše potrebe, da sve svoje potencijale razvijete u najvećoj mogućoj mjeri. Mi smo tu za vas! – poručila je zamjenica župana.

Ravnatelj Centra Antun Zupanc uputio je svima rođendanske čestitke. - Iza nas je puno više od 8 godina, mi smo ovdje od 1965. godine. Velika smo ustanova s dugogodišnjih uspjesima u radu – rekao je Zupanc.


Načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković uz čestitke, uputila je pohvale ravnatelju i Županiji koji ulažu ogroman trud i zalaganje za to da Centar postane najbolji centar za odgoj i obrazovanje u cijeloj Hrvatskoj. - S obzirom na najavu novih investicija na području Krapinskih Toplica koje se tiču Centra za odgoj i obrazovanje, ja vjerujem da će to i postati. Općina ima izvrsnu suradnju sa Centrom, radimo zajedno, prošle godine smo obnovili igralište koje je u vlasništvu Centru i veselim se našim budućim zajedničkim projektima. Sretan rođendan uz želju da se ostvare svi planovi, želje i ciljevi koje ste si zacrtali – čestitala je Jureković.

Ante Bilić Prcić, dekan Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, rekao je da se ovdje osjeća pomalo i kao domaćin. – To je zato što je Centar postao vježbaonica Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta, zato jer su izvrsni i dobri i našim studnetima će pružiti najbolje uvjete da mogu zadovoljiti svoje ishode učenja. Zato smo se odlučili proglasiti ih našom vježbaonicom, - rekao je dekan te odluku o tome uručio ravnatelju.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Krapinske Toplice"

Facebook