Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Krapinske Toplice opet uspješna u povlačenju bespovratnih sredstava


Kao što smo već izvijestili, Ministarstvo kulture i medija putem raspisanog natječaja dodijelilo je Općini Krapinske Toplice za daljnje opremanje kino dvorane u Domu kulture, odnosno, za nabavku i montažu novih fotelja te postavljanje potpuno novog poda, 50 tisuća eura bespovratnih sredstava.

Kako su u Općini otpočetka vjerovali da će taj projekt, ukupne vrijednosti 101.567 eura s PDV-om, uspješno aplicirali na natječaj Ministarstva, već su u proračunu za ovu godinu predvidjeli preostalih šezdesetak tisuća eura. Sada su, nakon provedenog javnog natječaja, potpisali su i ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Černelić.

Ovom investicijom, kao i činjenicom da je njenu važnost prepoznalo i Ministarstvo kulture i medija, načelnica Općine Gordana Jureković je itekako zadovoljna. -Iznimno me veseli ova potpora jer nastavljamo uspješnu revitalizaciju Kina 'Toplice' u Krapinskim Toplicama, što će našim mještanima i posjetiteljima omogućiti još ugodniji boravak u kinu i na ostalim kulturnim događanjima u prostoru Doma kulture - rekla je načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković podsjetivši da je revitalizacija kina započela 2022. godine postavljanjem najsuvremenije audiovizualne opreme, novog projektora, zvučnika i novog platna.


Podsjetimo, tada je u topličko kino stigla nova oprema vrijedna 330 tisuća kuna (s PDV-om 412,5 tisuća kuna), za koju je Općina Krapinske Toplice također dobila potporu ministarstva. - Od Ministarstva kulture i medija odobreno nam je tada 300 tisuća kuna, dok smo ostatak vrijednosti projekta, kao i PDV, morati financirati sami. Dakle, naš općinski udio iznosio je 112.500 kuna. Uglavnom, za taj iznos nabavili smo novo kino platno, projektor s računalom, kao i novo ozvučenje za našu kino dvoranu. Isto tako, dobili smo i jedno manje, prijenosno platno, kojeg ćemo moći koristiti prilikom projekcija na otvorenom, dakle, moći ćemo organizirati ljetno kino kad to vremenske prilike budu omogućavale – rekla nam je tada načelnica Jureković.

Kako je istaknula, uvjerena je da će sada ovo postavljanje novih, modernih i udobnijih sjedala topličko kino učiniti publici još atraktivnijim. -Uvjerena sam da ćemo ovim dodatnim uređenjem kino dvorane privući još više zainteresirane publike u Kino Toplice koje je jedno od tek četiri kina u Hrvatskom zagorju i sigurno je da postoji interes i potreba za ulaganjem u mjesta koja okupljaju ljude i povećavaju kvalitetu života lokalne zajednice – zaključila je načelnica Jureković, napomenuvši kako se kompletan dovršetak radova na izmjeni poda i postavljanju novih sjedala očekuje u prosincu ove godine.

Još članaka iz "Krapinske Toplice"

Facebook