Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Krapinske Toplice objavila obavijest građanima. Nemojte se uznemiriti


FOTO: Arhiva/Ilustracija

Kako ne bi došlo do iznenadnog i bezrazložnog uznemirenja kod nekih mještana, iz Općine Krapinske Toplice unaprijed su obavijestili građane kako će se u petak, 27. listopada 2023. godine s početkom u 15.30 sati, održati vježba civilne zaštite pod nazivom „Potres – 2023“. Vježba će se izvesti u prostoru zgrade i okolici zgrade Osnovne škole Krapinske Toplice, a predviđeno trajanje vježbe je 50 minuta.

"Cilj vježbe je praktična provjera Plana evakuacije i spašavanja Osnovne škole Krapinske Toplice i spašavanje učenika i zaposlenika u slučaju mogućeg potresa i požara. Osim osposobljenosti djelatnika i polaznika škole za postupanje u slučaju izvanrednih situacija i valjanosti predviđenih pravaca evakuacije, promatrat će se osposobljenost i postupak u intervenciji operativnih snaga sustava civilne zaštite i žurnih službi", pojasnili su iz Općine.

Kako su naveli u svom priopćenju, u vježbi sudjeluju upravljačka i vježbovna skupina. Upravljačku skupinu čine: Služba civilne zaštite Krapina, operativne snage vatrogastva Općine Krapinske Toplice, Zavod za hitnu medicinu Krapinsko - zagorske županije, GDCK Zabok, HGSS – Stanica Zlatar Bistrica, PP Zabok, načelnik stožera civilne zaštite Općine Krapinske Toplice, Općinska načelnica, Jedinstveni upravni odjel Općine Krapinske Toplice. Vježbovnu skupinu čine: Operativne snage sustava civilne zaštite, žurne službe, službenici i namještenici Općine Krapinske Toplice, djelatnici i učenici Osnovne škole Krapinske Toplice.

Još članaka iz "Krapinske Toplice"

Facebook