Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Krapinske Toplice nabavila nove sprave za vanjsko igralište dječjeg vrtića


Općina Krapinske Toplice za svoj je Dječji vrtić 'Maslačak', točnije, za njegovo vanjsko igralište, nabavila nove sprave u vrijednosti od 14.374,17 eura, a ono čime posebno mogu biti zadovoljni jest činjenica da sprave nisu morali platiti iz općinskog proračuna.

- Riječ je o još jednom projektu kojeg smo uspješno pripremili i prijavili na natječaj, ovog puta na natječaj Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Republike Hrvatske. Natječaj je bio raspisan prošle godine, a odnosio se na financiranje projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima. Dobro smo pripremili projekt i uspješno smo prošli na natječaju te je Središnji državni ured financirao sve troškove našeg projekta u stopostotnom iznosu – kaže načelnica Općine Gordana Jureković.

Za najmlađe
Inače, 'novi' dječji vrtić u Krapinskim Toplicama više i nije baš tako 'nov', napominje načelnica, budući da je otvoren prije devet godina, te da sada neke stvari treba već polako obnavljati, ali isto tako uvijek se pojavljuju i nove, dodatne stvari koje treba nabaviti.

- Ove nove sprave koje su nabavljene posebno su prilagođene najmlađima, odnosno, primjerene su za jasličke skupine. Našem vrtiću je upravo tako nešto nedostajalo. Trebat ćemo još obnoviti i vanjsko igralište za 'starije' vrtićke skupine te dokupiti i za njih još poneku spravu, što nam je u planu – najavila je načelnica.

Nabavka tendi
Također, kako nam je ispričala, vrtićka djeca, ali i djelatnici, vape za još jednom investicijom.

- Ono što im je jako bitno jest da im nabavimo vanjske tende, iznad staklenih površina na južnoj strani vrtića, gdje su prostorije vrtićkih grupa. Tamo su ljeti nesnosne vrućine i teško im je boraviti tamo, a kod gradnje vrtića nitko o tome, nažalost, nije razmišljao. Sad si oni sami stavljaju neke improvizirane zaštite, kartone i slično, kako bi zaštitili djecu od sunca, ali to tako ne smije biti. Mi to moramo ozbiljno i dugoročno riješiti. Potrudit ćemo se to riješiti pod hitno, što je prije moguće – najavila je načelnica Jureković.

Još članaka iz "Krapinske Toplice"

Facebook