Prethodni članak
Sljedeći članak

U Krapinskim Toplicama otvoreno preko 76.000 eura vrijedno dječje igralište


Mališani Dječjeg vrtića Maslačak i oni malo stariji iz topličke osnovne škole jutros su simboličnim rezanjem vrpce otvorili novouređeno dječje igralište u parku Centra za odgoj i obrazovanje u samom centru Krapinskih Toplica. Riječ je o igralištu u nekadašnjem bolničkom parku gdje se rekrativno igra košarka, mali nogomet...

Nužna obnova

Načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković podsjetila je kako je ovaj dio parka, od kada je nekadašnja Osnovna škola pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju postala samostalna ustanova, odnosno, Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, pripalo je Centru.

- Centar na čelu s ravnateljem Antunom Zupancom i dalje je dopuštao našim stanovnicima, i djeci i odraslima, da se koriste igralištem, stoga smo ga mi kao općina smatrali nužnim obnoviti, urediti i modernizirati. Sklopili smo Ugovor s Centrom za odgoj i obrazovanje, prema kojem je Općina Krapinske Toplice dobila ovo igralište na korištenje i to na rok od 11 godina, kvalitetno smo pripremili projekt njegovog uređenja i uspješno ga prijavili na natječaj te za taj projekt putem LAG-a dobili 50 tisuća eura. Čitava investicija je vrijedna nešto više od 76 tisuća eura, a tu razliku od oko 26 tisuća eura financira Općina iz vlastitih sredstava - rekla je načelnica Jureković.

Što se tiče samog uređenja, stavljena je antistres podloga, postavljene su nove sprave, izrađena je i postavljena nova sjenica, a uređene su i tribine. Jureković je ovu priliku iskoristila da uputi nekoliko zahvala pa riječi hvale poslala dobavljačima i izvođačima radova na dobro odrađenom poslu, ali prije svega zahvalila je na suradnji i podršci Centru za odgoj i obrazovanje na čelu s ravnateljem Antunom Zupancom, kao i osnivaču Centra, Krapinsko – zagorskoj županiji, na čelu sa županom Željkom Kolarom i njegovom zamjenicom Jasnom Petek, koji su velika podrška u mnogim projektima koje Općina provodi.

- Koliko god to zvučalo kao floskula koja se često ponavlja, djeca i mladi su zaista naša budućnost i zbog toga ja kao načelnica Općine na ovakve projekte nikad ne gledam kao na trošak ili jednu od stavki proračunskih rashoda, nego svaki ovakav projekt smatram investicijom i ulaganjem u budućnost. I trudit ću se, zajedno sa svojim timom, da takvih i sličnih investicija i ulaganja u Krapinskim Tolicama bude što više i to ne samo u centru, već i po svim našim naseljima - zaključila je načelnica Jureković.

Veselo i sigurno

Otvorenju je prisustvovala zamjenica župana koja ističe kako su Krapinske Toplice općina koja zaslužuje status općine 'Prijatelj djece'.

- Najljepši pokloni koje možemo dati djecu su dječja igrališta. Krapinsko - zagorska županija kao istinska prijateljica djece jako puno ulaže u aktivnosti za djecu i s djecom. Kada se tome pridruže gradovi i općine, prije svega gradeći dječa igrališta time nam je zagarantirano da će djeca rasti u veselom i u sigurnom okruženju. Nadam se da će i općina dobiti status 'Prijatelj djece' jer zaista puno ulaže za i s djecom - rekla je Petek.

Voditelj LAG-a Zagorje Sutla Hrvoje Novak objasnio je kako je igralište financirano sredstvima Programa ruralnog razvoja na mjeri LAG-a.

- Osigurali smo 50.000 eura za jedinice lokalne samouprave na području LAG-a, njih ukupno 11. Osim ovog igrališta, prije dvije godine kroz LAG je osigurano 30.000 eura za uređenje društvenog doma u Maloj Erpenji. Općina je preko 80.000 eura uložila u svoj razvoj, razvoj ruralne infrastrukture koja ponajviše doprinosi mladima, a onda i svim ostalim stanovnicima - zaključio je Novak.

Ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice Antun Zupanc na kraju je poentirao kako je upravo Centar taj koji najviše radi na promicanju inkluzije.

- To znači da je ideja ovog igrališta bila da se na njemu igraju i djeca Centra i djeca Osnovne škole i djeca iz vrtića, i sva djeca koja kao gosti dolaze. Vjerujem da smo uspjeli, da smo podigli standard i vjerujem da će daljnja ulaganja općine ići u tom smjeru - rekao je Zupanc.

 

 

Još članaka iz "Krapinske Toplice"

Facebook