Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnica Krapinskih Toplica odlučila dodijeliti božićnice umirovljenicima u tri kategorije


Načelnica Općine Krapinske Toplice, Gordana Jureković, i ovog je Adventa odlučila nastaviti s hvalevrijednom praksom, koju je uvela u prosincu 2021. godine, nekoliko mjeseci nakon što je preuzela obnašanje dužnosti načelnice, kada je po prvi puta u povijesti Općine Krapinske Toplice dodijelila božićnice umirovljenicima.

Načelnica Jureković je tako u četvrtak, 14. prosinca 2023. godine, sukladno Statutu Općine Krapinske Toplice, donijela i potpisala Zaključak kojim se umirovljenicima s prebivalištem na području Općine Krapinske Toplice, koji ostvaruju pravo na mirovinu, povodom božićnih blagdana dodjeljuje prigodna nagrada/poklon bon za nabavu prehrambenih proizvoda u iznosima u tri kategorije.

Korisnicima s iznosom mirovine do 140,00 eura dodijelit će se poklon bon u iznosu od 50,00 eura, oni s iznosom mirovine od 140,01 eura do 270,00 eura dobit će poklon bon u iznosu od 40,00 eura, a u treću kategoriju spadaju korisnici s iznosom mirovine od 270,01 eura do 400,00 eura i njima će se dodijeliti poklon bon u iznosu od 30,00 eura.

"Prigodna nagrada dodijelit će se u obliku poklon bona trgovačkog centra Spar d.d., a umirovljenici će ih preuzimati u Općini Krapinske Toplice uz predočenje osobne iskaznice i posljednjeg odreska mirovine, kojim se potvrđuje iznos mirovine u jednoj od navedenih kategorija. Poklon bonove umirovljenici mogu preuzeti u Općini Krapinske Toplice od 18. prosinca do 31. siječnja 2023. godine, a mogu ga iskoristiti u roku od godinu dana od dana izdavanja", pojasnila je načelnica Jureković te pozvala sve umirovljenike koji spadaju u bilo koju od tri spomenute kategorije, da od ponedjeljka 18. prosinca dođu s potrebnom dokumentacijom u Općinu i podignu svoju božićnicu.

"Socijalna osjetljivost i briga o našim najugroženijim sumještankama i sumještanima ne smije biti samo deklarativna i ostati samo na pričama, kakva je bila posljednjih gotovo tri desetljeća. Treba poduzimati konkretne korake. Kad sam preuzela dužnost načelnice, počela sam malim koracima i tim putem, u skladu s našim mogućnostima, sada i nastavljamo. Cilj je u narednim godinama stvoriti preduvjete da te naše konkretne pomoći budu još izdašnije", najavila je načelnica Općine Krapinske Toplice, Gordana Jureković.

Još članaka iz "Krapinske Toplice"

Facebook