Prethodni članak
Sljedeći članak

Humanitarna večer posvećena preminulom liječniku

U Plavoj dvorani Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, za pacijente iz svih krajeva Hrvatske, priređena je repriza promocije Liginog kajkavskog humorističkog izdanja „Pozabljeni smiehi“


Liječnica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, dr. Nada Jačmenica već niz godina za pacijente svoje ustanove organizira kulturno-zabavna događanja s namjerom da im ona ispune i oplemene slobodno vrijeme nakon terapija.

Kako je dr. Jačmenica i Dopredsjednica Zagorske lige protiv raka u kojoj je pokrenula Biblioteku „Smijeh je lijek“ s već dva ostvarena izdanja, prošlog je tjedna spojila te dvije aktivnosti. Naime, u Plavoj dvorani Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, za pacijente iz svih krajeva Hrvatske, priređena je repriza promocije Liginog kajkavskog humorističkog izdanja „Pozabljeni smiehi“ čije su autorice Nada Jačmenica s proznim opusom te Ljubica Komljenović sa svojim pjesmama.

Tužnim usudom istog je dana u bolnici održana komemoracija preminulom bolničkom liječniku dr. Nedeljku Ciglenečkom. Kako je on po mišljenu svojih kolega i suradnika bio oličenje vedrine duha, optimizma, hrabrosti, upornosti i uvijek prethodnik u stvaranju pozitivne i humorističke životne atmosfere, organizatori su njemu posvetili svoju humanitarnu večer.

Program promocije vodila je mag. iur. Doroteja Mendek, a o ljekovitosti smijeha govorila je psihologinja Gordana Kamenečki Puclin. Tekstove iz promovirane knjige interpretirali su Gordana Kamenečki Puclin i mladi kajkavac David Matešić. U glazbenom programu sudjelovali su Alemka Škreblin Kovačić, Nikola Tkalčević i Nikola Mikulec. Prodajno blagajnički zadatak uspješno je odradila Biserka Svedružić.

Prisutni pacijenti koji su informirani kako njihov prilog ide u fond Zagorske lige protiv raka za opremanje zagorskih bolnica, pohvalili su ideju i realizaciju događanja uz želju i prijedlog da se ono nastavi ostvarivati.

Još članaka iz "Krapinske Toplice"

Facebook

Predmet na kolniku na autocesti A1 na 344+000 km između čvora PRGOMET i čvora VRPOLJE u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Molimo korisnike za pojačan oprez.  Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su r...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program