Prethodni članak
Sljedeći članak

Posjet delegacije Grada Krapine Opštini Pljevlja

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović i gradonačelnik Gregurović potpisali su sporazum o suradnji


Delegacija Grada Krapine i Muzeja Hrvatskog zagorja predvođena gradonačelnikom Grada Krapine Zoranom Gregurovićem posjetile su nedavno Općinu Pljevlja u Crnoj Gori s ciljem produbljivanja uzajamne suradnje, a u okviru proslave Dana Opštine Pljevlja. U subotu, 20. studenoga predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović i gradonačelnik Gregurović potpisali su sporazum o suradnji čime je potvrđeno prijateljstvo, a koje će nakon završenih administrativnih procedura u Pljevljima i Krapini biti i formalizirano. Sporazum obuhvaća uzajamno partnerstvo na različitim područjima, a posebno na gospodarskom, na području održivog razvoja, turizma, obrazovanja, kulture i sporta te na području međunarodne suradnje.


Gradonačelnik Gregurović rekao je da je Grad Krapina najpoznatiji grad na svijetu po nalazištu neandertalaca i da mu je posebno drago što je sa suradnicima iz Muzeja Hrvatskog zagorja prisustvovao otvaranju modernog i novog stalnog postava Zavičajnog muzeja Pljevlja „Putevima homo-sapiensa“ što je ujedno jedna od točaka povezivanja ova dva grada. „Ono što vjerujem da će nas u budućnosti također spajati, to je suradnja na kulturnom i ekonomskom planu, ali i u svim drugim aspektima života. Drago nam je da su Crna Gora i Opština Pljevlja odabrale europski put i da je potpisivanje ovog sporazuma samo prvi korak do bratimljenja ove dvije jedinice lokalne samouprave“, istaknuo je Gregurović.


Potpisivanju Sporazuma između Grada Krapine i Opštine Pljevlja nazočio je i predstavnik Veleposlanstva Republike Hrvatske u Crnoj Gori Tomislav Pavković koji je u svom obraćanju kazao da ga raduje ovo potpisivanje i da je uvjeren da će imati odličnu suradnju, što je i imao priliku vidjeti u Pljevljima. Naglasio je da će vidjeti puno dobrih iskustava i dobrih praksi u Gradu Krapini i da će imati velikog prijatelja u daljnjem razvoju i približavanju Europskoj uniji. Obraćanje je završio s riječima potpore - Veleposlanstvo RH podržavat će svaki korak Crne gore prema Europskoj uniji.


Predsjednik Općine Pljevlja g. Igor Golubović naglasio je važnost sklapanja ovog sporazuma o suradnji na raznim područjima s Gradom Krapinom, izražavajući nadu kako će se suradnja nastaviti produbljivati povezivanjem i drugih institucija ove dvije jedinice lokalne samouprave.


Opštinu Pljevlja posjetili su i ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja Jurica Sabol, viša muzejska pedagoginja Muzeja krapinskih neandertalaca Lorka Lončar Uvodić te članovi Udruge Krapinski neandertalci – Pleme špiljskog medvjeda. Ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja Jurica Sabol održao je u sklopu programa predavanje “Krapinski pračovjek – lokalni brend svjetskih razmjera”, viša muzejska pedagoginja Muzeja krapinskih neandertalaca Lorka Lončar Uvodić održala je radionicu za djecu “Prapovijesna izrada torbica”, a članovi Udruge Krapinski neandertalci – Pleme špiljskog medvjeda, Dario Kuhar, Siniša Polančec, Petar Kuhar i Filip Marjanović, izveli su predstavu/performans “Pandorina kutija”.

 

 

 

Još članaka iz "Krapina"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Slab snijeg pada mjestimice u Lici. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na cestama u unutrašnjosti, osobito na mostovima i vijaduktima. Magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program