Prethodni članak
Sljedeći članak

Uskoro kreću radovi na uređenju ambulante u Kraljevcu

Na najtečaju Ministarstva regionalnog razvoja Općini Kraljevec na Sutli odobreno je 330.000,00 kuna za projekt dovršenja zgrade u središtu mjesta gdje će biti smještena ambulanta


Iz Kraljevca na Sutli stiže nam vijest da je Općina prošla na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja te će zahvaljujući dobivenim sredstvima uskoro početi radovi na zgradi koja zadnjih dvadesetak godina stoji nedovršena, a u kojoj će biti smještena ambulanta:

–Nama je jedan od glavnih ciljeva da se to dovrši, da imamo ambulantu i da ovamo dovedemo doktora. Kada sam došla na mjesto načelnice dovršenje tog prizemlja bilo je u provedbi i tada smo vidjeli da dio troškovnika uopće nije išao na objavu, da nedostaje grijanje i dio sanitarija te da troškovnik nije bio identičan stvarnom stanju pa samo napravili reviziju troškovnika. Stavili smo bolje, podno grijanje, a dodali smo i hlađenje i taj smo novi troškovnik prijavili na najtečaj Ministarstva regionalnog razvoja gdje nam je odobreno 330.000,00 kuna, na čemu smo im vrlo zahvalni– izvijestila nas je načelnica Općine Blanka Stipčić Berić.

„Radovi će biti gotovi do kraja godine, a onda ćemo se potruditi da u suradnji sa Županijom dobijemo  liječnika“

Kroz otprilike tjedan dana Općina kreće s postupkom javne nabave i čim se ta procedura završi započet će radovi:

–Planiramo da bi do kraja godine ambulanta bila uređena.Nedostaje nam još dosta sredstava koja ćemo morati osigurati sami, a onda ćemo zamoliti župana i Županiju da nam pomognu oko opremanja i da dobijemo i doktora. Znamo da je problem s tom strukom, da doktora nedostaje, ali se nadam da ćemo iznaći nekakvo rješenje da ga ipak dobijemo– kaže načelnica.

„Jedina smo općina u Krapinsko-zagorskoj županiji koja nema svog liječnika“

Otvaranje ambulante u Kraljevcu od velikog je značaja za mjesto:

–Budući da smo jedina općina u Krapinsko-zagorskoj županiji koja nema svog liječnika, mislim da će to biti stvarno veliki korak i da će to puno značiti za naše žitelje, da imaju liječnika koji im je tu blizu i puno dostupniji nego što je to bilo do sada–zadovoljna je skorim početkom radova na uređenju ambulante Stipčić Berić.

Još članaka iz "Kraljevec na Sutli"

Facebook