Prethodni članak
Sljedeći članak

Stipčić Berić: „U izuzetno kratko vrijeme uspjeli smo izraditi i prijaviti projekte u vrijednosti preko 10 milijuna kuna“

U petak je u šatoru na prostoru tržnice, uz nazočnost brojnih uzvanika, održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom obilježavanja Dana Općine Kraljevec na Sutli


Proslava Dana Općine Kraljevec na Sutli i Župe Presvetog Trojstva započela je u petak svečanom sjednicom Općinskog vijeća u velikom šatoru postavljenim za ovu prigodu na prostoru tržnice u središtu mjesta. Sjednici su prisustvovali brojni visoki gosti na čelu sa županom Željkom Kolarom, načelnici i gradonačelnici zagorskih općina i gradova te predstavnici kraljevečkih udruga i drugi mještani.


'Velik posao'
Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Dražen Jambrešić koji je pozdravio uzvanike te se osvrnuo na projekte realizirane u proteklom razdoblju izrazivši zadovoljstvo provedenim. Prisutnima se potom obratila načelnica Blanka Stipčić Berić koja je naglasak stavila na projekte koji su pripremljeni i čija se realizacija očekuje u narednom razdoblju.

– Ono na što sam izuzetno ponosna je to, da smo u izuzetno kratko vrijeme, proteklih godinu dana, uspjeli izraditi i prijaviti projekte u vrijednosti preko 10 milijuna kuna. Sad samo možemo držati fige i nadati se da će svi biti odabrani, isfinancirani i provedeni. Osim toga napravili smo velik posao i u samom Jedinstvenom upravnom odjelu. Gotovo svaki od dokumenata je izmijenjen i usklađen sa zakonima. Željela bih napomenuti i to da u Vijeću nakon puno godina imamo zajedništvo. Možda imamo različita razmišljanja, ali imamo zajednički cilj, a to je dobrobit Općine – rekla je načelnica Blanka Stipčić Berić koja je zahvalila svojem timu na suradnji, a mještanima čestitala Dan Općine.


„U ovim izazovnim vremenima čovjek je ključ uspjeha“

U ime načelnika i gradonačelnika skupu se obratio načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja.

– Čestitam kolegici Blanki i njezinom timu na svemu onom što su ostvarili u kratko vrijeme, u proteklih godinu dana. Znam da načelnica sigurno ima znanja, vještine, želje i volje da vodi Općinu Kraljevec na Sutli na način da svakog dana napreduje i da ostvaruje što bolje uvjete za život svih njezinih mještana. Koliko sam mogao čuti, u tome ima i svesrdnu podršku svojih suradnika, svojih vijećnika i mještana i to ja zaista put kojim trebate ići. Želim vam svima da si ostvarite sve zacrtane projekte i ciljeve – rekao je tuheljski načelnik.

– Čovjek je uvijek ključ uspjeha i put od ideje projekta do gotovog proizvoda zapravo ovisi isključivo o ljudima. Vremena su vrlo izazovna, trebat će puno umještnosti i dobro procijeniti s kojim projektima ići u realizaciju, jer neće biti toliki problem dobiti europska sredsva, nego će biti problem osigurati vlastitu komponentu. Ono što je ogromna prednost Kraljevca na Sutli, a to je da ste dobili načelnicu koja je tu doma, koja zna sve o europskim fondovima, koja je stručnjak za pisanje projekata. Pred nama je novo sedmogodišnje razdoblje nove financijske omotnice Mehanizma za oporavak i otpornost, gdje će se svi ovi projekti koje ste vi pripremili, a i niz drugih o kojima sam s Blankom razgovarao, a odnose se na njenu viziju razvoja Kraljevca na Sutli, biti moguće i realizirati – rekao je župan Željko Kolar izrazivši zadovoljstvo ostvarenim pozitivnim pomacima u Općini Kraljevec na Sutli.


Priznanja Općine Kraljevec na Sutli
U sklopu sjednice dodijeljena su i priznanja Općine: Zlatna plaketa dodijeljena je Lovačkoj udruzi „Fazan“ Kraljevec na Sutli povodom 95. obljetnice djelovanja, a također i DVD-u Kačkovec povodom 90 godina djelovanja i humanitarnog rada. Srebrne plakete dodijeljene su Bruni Hercegu za osobite zasluge i doprinos zajednici te Jaki Ištuku za osobite zasluge i dugogodišnji doprinos u odgojno – obrazovnom radu u OŠ Pavla Štoosa. Zahvalnice su dodijeljene djeci i mladima u području obrazovanja i kulture: Gabrielu Horvatinu, Emi Idžojtić, Mihaelu Horvatinu, Matiji Vukoviću, Manueli Kolić i Martinu Beriću.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Puhački orkestar Lira, Pjevački zbor Kraljevec na Sutli, Manuela Kolić, Tomislav Križanec i Melani Berić, dok je program vodila Marija Urek. Po završetku službenog dijela sjednice uslijedilo je ugodno druženje okupljenih uz prigodni domjenak.

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Kraljevec na Sutli"

Facebook