Prethodni članak
Sljedeći članak

Uskrsni sajam okupio udruge, vrtićarce, školarce koji su izložili svoje unikatne radove


Ove je subote, uoči najvećeg kršćanskog blagdana, održan treći Uskrsni sajam Općine Konjščina. Sad već tradicionalno, na tamošnjem središnjem trgu okupile su se udruge, vrtićarci, osnovnoškolci i srednjoškolci koji su izložili svoje unikatne radove, odnosno unikatne uskrsne dekoracije.

Na njihovim je štandovima svatko mogao pronaći ponešto za sebe, a prema riječima načelnice Anite Krok, bilo je tu svega – od pisanica, rukotvorina, nakita, maslinovih grančica na štandu DND-a, pa do zanimljivih ukrasa koje su izradili njihovi najmlađi sumještani.

– Riječ je o lijepom događaju s kojim smo započeli prije dvije godine s ciljem da promoviramo radove naših udruga i institucija. Odličan odaziv potvrda nam je da smo napravili pravi korak kada smo se odlučili organizirati Uskrsni sajam. Mještani su i ovoga puta bili više nego zadovoljni jer su doista mogli pronaći neki uskrsni ukras ili predmet koji će krasiti njihov dom, odnosno blagdanski stol, kako bi doživljaj blagdana bio još ljepši – istaknula je načelnica Krok.

Na subotnjem sajmu svoje su radove predstavili članovi Udruge umirovljenika koji pohađaju radionicu izrade ručnih radova, vrtićarci iz Dječjeg vrtića Konjščina, učenici Osnovne škole Konjščina, djeca iz Društva naša djeca Konjščina, članovi Kluba „Radost”, Povijesno-plesna udruga „Kontea” i Učenička zadruga „Konjić” Srednje škole Konjščina.

Još članaka iz "Konjščina"

Facebook