Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvorena izložba slika s 10. likovne kolonije povodom obilježavanja 31. obljetnice pogibije "Tigra" Željka Pavića – Kalca


U četvrtak, 10. studenog 2022. u prostoru Kulturnog i turističko - informativnog centra u Konjščini je otvorena izložba slika s 10. Likovne kolonije u organizaciji URV. 1.GBR Tigrovi KZŽ. Otvorenje izložbe je ostvareno pod pokroviteljstvom Općine Konjščina.

Na izložbi je prikazano tridesetak novonastalih radova s jubilarne 10. Likovne kolonije u spomen na prvog poginulom hrvatskog branitelja iz KZŽ Željka Pavića - KALCA koja se održala 15. listopada 2022. u Gornjoj Konjščini. Postav izložbe je pripremila voditeljica dosadašnjih deset likovnih kolonija TIGROVA - KZŽ dr. art Mirjana Drempetić Hanžić.

Uzvanicima se prigodnim riječima obratio predsjednik Udurge, umirovljeni bojnik Željko Herceg, koji se ukratko prisjetio proteklih deset likovnih kolonija, okolnosti pogibije Željka Pavića - Kalca te zahvalio svima koji podupiru održavanje likovnih kolonija Tigrova, svim uzvanicima koji su se odazvali na otvorenje, umjetnicima koji su sudjelovali na koloniji i načelnici Konjščine Aniti Krok na jako dobroj suradnji s 10. Likovne kolonije te prilikom organizacije otvorenja ove izložbe.

Pozdranu riječ je uputila i dr. art Mirjana Drempetić - Hanžić s kratkim osvrtom na postav izložbe i na važnost održavanja sjećanja na žrtvu hrvatskih branitelja. U ime Tigrova se okupljenima obratio umirovljeni general Darko Rukavina s naglaskom da se na mlade generacije trebaju prenijeti vrijednosti za koje su se hrvatski branitelji borili u Domovinskom ratu. Uzvanicima se obratio i izaslanik župana KZŽ, umirovljeni pukovnik Žarko Miholić, savjetnik župana za branitelje i predsjednik URV 103. brigade HV-a, koji je u ime župana Željka Kolara predsjedniku Željku Hercegu predao Zahvalnicu povodom 10. godišnjice održavanja likovne kolonije u spomen na Željka Pavića Kalca te za promicanje likovne umjetnosti i doprinos društvenoj zajednici.

Na kraju je uzvanike pozdravila i načelnica Općine Konjščina Anita Krok koja je Željku Hercegu zahvalila na dobroj suradnji s URV. 1.GBR Tigrovi kroz 2022. godinu, izrazila veliko zadovoljstvo što je za jubilarnu 10. Likovnu koloniju odabrana Konjščina te zaključila kako će vrata Općine Konjščina i ubuduće ostati širom otvorena za neke nove suradnje. Otvorenje izložbe je svojim nastupom obogatila povijesno - plesna skupina Udruge "Grofovija Konjski". 

 

 

 

 

 

[slika11g

Još članaka iz "Konjščina"

Facebook