Prethodni članak
Sljedeći članak

'Iduće godine slavimo 180 godina školstva u Konjščini i ljepši poklon nismo mogli dobiti'

Energetskom obnovom OŠ Konjščina završili smo ciklus vrijedan 63,2 milijuna kuna, istaknuo je na završnoj konferenciji zamjenik župana Anđelko Ferek - Jambrek


Završena je energetska obnova Osnovne škole Konjščina, projekt ukupne vrijednosti 6.039.656,69 kuna. Tim je povodom danas održana završna konferencija u projektu, a pročelnica županijskog Upravnog odjela za javnu nabavu i Europske fondove Vlatka Mlakar istaknula je da je projekt odobren za sufinanciranje u sklopu javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u sklopu Operativnog programa Konkuretnost i kohezija na poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

- Mjere energetske učinkovitosti napravljene u sklopu ovog projekta su povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, izmjena vanjske stolarije, ugradnja novogo visokoučinkovitog sustava grijanja te zamjena unutarnje rasvjete učinkovitijom. Očekivani rezultat ovog projekta je ušteda toplinske energije od 62, 91 posto te produženi životni vijek trajanja zgrade uz veći komfor za učenike i nastavnike – navela je pročelnica. Europski fond za regionalni razvoj sufinancirao je projekt s 2,9 milijuna kuna, sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU iznose 1,3 milijuna kuna, a Krapinsko – zagorska županija sudjelovala je s 1,7 milijuna kuna. Projekt je vodila Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, izvođač radova je Plodux Art d.o.o. iz Konjščine, stručni nadzor provodio je Bening d.o.o., Zabok, a projektant je Armont d.o.o. iz Zagreba.

Ravnatelj OŠ Konjščina Zoran Vuger napomenuo je da su izrazito zadovoljni što je završena obnova, pa djeca imaju odlične uvjete za boravak i rad u školi. - Iduće godine slavimo 180 godina školstva u Konjščini i ljepši poklon od ove enegretske obnove nismo mogli dobiti – rekao je Vuger, zahvalivši županu Željku Kolaru i njegovim suradnicima što su prepoznali potrebu za obnovom, kao i na tome što uvijek pomažu, kada se škoal javi s bilo kakvom potrebom. – Hvala i voditeljima projekta i izvođačima radova na kvalitetno odrađenom poslu. Godinu dana smo surađivali, morali smo imati i nastavu i radove u uvjetima covida, sva ta organizacija je bila složena, ali, evo, uspjeli smo. Sada nas čeka uređivanje okoliša škole, gdje očekujemo veliku podršku Općine i nadam se da će započeti realizacija projekta sportske dvorane da zaokružimo ovu cjelinu – rekao je Vuger.Načelnik Općine Konjščina Mirko Krznar zahvalio je svima koji su sudjelovali u projektu. – U suradnji sa Županijom uključili smo se u realizaciju projekata energetske obnove srednje i osnovne škole, a nadovezao bih se i na projetk koji slijedi, izgradnju nove trodjelne školske sportske dvorane koja bi bila šlag na ovu tortu, brigu o predškolskom i školskom odgoju u općini Konjščina. Preporučam se Županiji za daljnju suradnju, mi smo spremni na uređenje okoliša i iduće projekte, školski sportski centar i vjerujem da ćemo sve uspješno realizirati – rekao je Krznar.Zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek zahvalio je svima na uloženom trudu, posebno REGEA – i čija je ekipa vodila projekte prijava ciklusu obnove 9 škola. – Ovom školom završili smo ciklus. Još 2017. prijavili smo škole na ministartsvo, odobreno nam je 9 škola, dvije škole u Konjščini, Pregrada, Hum na Sutli, Zabok, Gornja Stubica, Kumrovec, Đurmanec i SŠ Bedekovčina. Ukupna vrijednost tih radova je 63 milijuna 293 tisuće kuna, dok je od toga KZŽ izdvojila 14 milijuna i 79 tisuća kuna. Pokazali smo da nam je području Krapinsko – zagorske županije je prioritet obrazovanje – rekao je Ferek – Jambrek. Zamjenik župana napomenuo je da očekuju natječaj za anergetsku obnovu i iduće godine. - Županija je predvidjela sredstva za još dvije škole, OŠ Marija Bistrica koja bi trebala biti vrijednosti oko 11,2 milijun kuna i Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice oko 9 milijuna kuna. Ulažemo i u druge škole, ove godine obnovili smo u 2 faze OŠ Mače i druge škole koje trebaju redovito održavanje – rekao je zamjenik župana.

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Konjščina"

Facebook

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u Gorskom kotaru. Pojačan je promet na gradskim prometnicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi.  A1 Zagreb-Split-Ploče: -zbog izvanrednog održavanja na vijaduktu Drežnik...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program