Prethodni članak
Sljedeći članak

U Dolu Klanječkom gradi se novi nogostup i protuklizni asfalt za veću sigurnost pješaka i odvijanje prometa


U tijeku su radovi na izgradnji nogostupa u Dolu Klanječkom, na cesti koja se proteže prema mjesnom groblju. Tu su investiciju obišli danas župan Željko Kolar, gradonačelnik Zlatko Brlek i ravnatelj Županijske uprave za ceste KZŽ Stjepan Sirovec.

 

-Cestu karakterizira nekoliko oštrih zavoja i specifični uzdužni nagib, a pod utjecajem atmosferskih prilika i prometa došlo je do oštećenja i istrošenosti kolničkog zastora i morali smo krenuti u projekt korekcije. Elaboratom je predložena ugradnja protukliznog tankog sloja eruptivnog asfalta kako bismo pojačali ohrapljivanje – rekao je Sirovec.

Radovi su započeli u drugoj polovici prošle godine. - Da bismo mogli ugraditi protuklizni asfalt, morali smo u postojeću staru pješačku stazu srušiti kako bismo korigirali elemente trase ceste u zavojima i postavili nove rubnjake koji služe za kanaliziranje oborinske odvodnje. Nakon proteka zimske službe završavamo ove radove i vraćamo pješačku stazu na način da bude sigurna za pješake i za odvijanje prometa – objasnio je Sirovec.

 

Investicija na novih 800 m ceste iznosi nešto više od 930 tisuća kuna. – Radili smo u suradnji s Gradom Klanjcom i Ministarstvom unutarnjih poslova koji su se uključili u sufinanciranje protukliznog asfalta. Završetak radova očekuje se za nekoliko dana, s postavom rubnjaka smo pri kraju, potom slijedi ugradnja asfaltnog zastora – rekao je Sirovec.

 

Gradonačelnik Zlatko Brlek napomenuo je da je Grad u suradnji sa ŽUC – om u posljednjim godinama izgradio više od 3,5 km novog nogostupa. – Asfaltirane su i županijske ceste, isključivo sredstvima ŽUC – a, a za nogostu su zajednička sredstva. Krenuli smo u nekoliko dionica, prvenstveno vodeći računa o prometu na tim dionicama odnosno prema autobusnim stajalištima koja najviše koriste školska. I ove godine planiramo nastavak te dobre suradnje – rekao je Brlek.

 

Župan Željko Kolar dodao je da ŽUC godišnje, u suradnji s općinama i gradovima izvede 3,5 do 4 km nogostupa. - Naš imperativ je da se što više JLS javlja na natječaje, dobiju europska sredstva ili sredstva s nacionalne razine, da se povećavaju brojevi kilometara za nogostupe, a onda ćemo mi to kao ŽUC i Županija pratiti u svom dijelu. Ove godine u proračunu za takve vrste radova imamo u ŽUC – u osigurano 1,6 milijuna kuna, a za sljedeću godinu smo predvidjeli oko 3 milijuna kuna, tako da bi to išlo na 5 do 6 km nogostupa uz županijske ceste. Pozivam sve kolegice i kolege da se javljaju na natječaje, a mi ćemo ih kroz županijski proračun ŽUC – a pratiti – pozvao je Kolar.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook

Životinja (uočena je divlja svinja) na autocesti A7 Orehovica-Šmrika između čvora SV. KUZAM i čvora DRAGA. Molimo korisnike za dodatan oprez.Zbog vjetra promet je dopušten samo za osobna vozila: -autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče, između čvorova...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program