Prethodni članak
Sljedeći članak

Počinje uređenje Spomen-parka znamenitih Klanjčana, izgradnja nogostupa, asfaltiranje i proširenje groblja

Na području Grada Klanjca po pitanju komunalne infrastrukture ovog se ljeta provodi nekoliko projekata


Po pitanju komunalne infrastrukture još je jedno radno ljeto u Gradu Klanjcu. Zamolili smo gradonačelnika Zlatka Brleka da nam kaže nešto više o tome. – Dana 30. lipnja potpisan je ugovor s izvođačem radova uređenja Spomen-parka znamenitih Klanjčana, tvrtkom "Građevinar Hrvoj" iz Poznanovca u vrijednosti od 378.000,00 kuna. Radovi bi trebali biti gotovi do kraja listopada kada će naš Spomen-park dobiti jednu novu vizuru. Time ćemo dobiti novi prostor za manja događanja na otvorenom primjerena tom ambijentu. Radovi su već počeli, jer se dobar dio projekta, gotovo 70 do 80%, odnosi na "kamenjarske" radove koje treba izraditi u radionici, a potom se elementi ugrađuju na licu mjesta – izvijestio je Brlek.

Gradit će se nogostup od Gredica do Novih Dvora


U ovom su trenutku aktivna dva javna natječaja: prvi se javni natječaj odnosi na izgradnju nogostupa s oborinskom odvodnjom koji je otvoren do 28. srpnja, a čija je procijenjena vrijednost nabave oko 1.300.000,00 kuna. – Nadam se da ćemo, čim bude poznat izvođač radova, krenuti s njihovim izvođenjem, kako bi do konca godine završili dionicu od Gredica do Novih dvora uz županijsku cestu koja vodi od Klanjca prema Zaprešiću. Za sljedeću bi nam godinu onda ostala dionica od Gredica do Lepoglavca. Radove smo prvo započeli prema prioritetima na najopasnijim dionicama, na kojima je najveća frekvencija prometa i djece koja idu na školske autobuse te mještana koji pješače prema autobusnim stanicama, da bi javnim prijevozom putovali na posao. Dionica koja će se raditi ove godine dugačka je otprilike 580 metara. Drugi natječaj koji je trenutno aktivan, raspisan je 12. srpnja, a riječ je o natječaju za asfaltiranje, odnosno modernizaciju nerazvrstanih cesta na području Grada Klanjca. Vrijednost radova je oko 750.000,00 kuna. Asfaltirati će se tri dionice: u Gredicama, dionica Bartološek u Rakovcu i Suhodolska ulicu u Klanjcu. Novim slojem asfalta će biti presvučeno u ukupno 2300 metara naših gradskih cesta – najavljuje klanječki gradonačelnik.


Proširenje klanječkog groblja


Sljedećeg će tjedna biti raspisan i natječaj za proširenje klanječkog groblja. Njegova je vrijednost nešto manja od 500.000,00 kuna. – U prvoj će se fazi odvijati pretežno zemljani radovi, da bismo mogli proširiti groblje na kojem trenutno imamo svega dva slobodna grobna mjesta. Radovi na tom projektu stoga su jako hitni, tako da to namjeravamo izvršiti u najskorije vrijeme – rekao je Brlek. Osim radova na uređenju komunalne infrastrukture Grad Klanjec, kao i prethodnih godina, ulazi u projekt sufinanciranja radnih bilježnica za učenike osnovne škole. – Za sve učenike osnovne i područne škole Grad Klanjec i Krapinsko-zagorska županija s po 50% sufinanciraju nabavu obaveznih radnih bilježnica i materijala koji djeca trebaju za školu. Mislim da je to velika pomoć i samim roditeljima, tako da radne bilježnice i knjige imaju praktički besplatno. Jednako kao i prošle godine, sufinancirati ćemo i produženi boravak djece u osnovnoj školi. To su djeca prvog i drugog razreda. Grad će sufinancirati dobar dio plaće nastavnika ili nastavnice koji u produženom boravaku – izvijestio je gradonačelnik Brlek.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook

IZVANREDNI DOGAĐAJI: -prometna nesreća na autocesti A3 na 198+000 km između čvora LUŽANI i čvora SLAVONSKI BROD ZAPAD u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h;  -teretno vozilo u kvaru na autocesti A3 na 45+400 km između čvora O...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program