Prethodni članak
Sljedeći članak

Na području Grada Klanjca u tijeku su radovi na asfaltiranju nerazvrstanih cesta

Radovi vrijedni milijun kuna trebali bi biti dovršeni do konca listopada, a klanječke ceste bit će bogatije za 1725 metara novog asfalta


Grad Klanjec svake godine presvuče asfaltom oko 2 kilometra i time doprinese boljoj kvaliteti života svojih stanovnika. Tako su i ovih dana u tijeku radovi na asfaltiranju prometnica na klanječkom području. Asfaltira se pet nerazvrstanih cesta: Police – Sinkovići, Gornje Gredice – Šoštari, Ulica Otona Ivekovića, Predionička ulica i odvojak u Erdödijevoj ulici. Ukupna metraža novog asfalta bit će 1725 metara. Vrijednost radova je oko milijun kuna zajedno s PDV-om, od čega je 260.000,00 kuna sufinancirano sredstvima dobivenim na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja, a ostalo su sredstva Grada Klanjca.

– Prilikom odabira dionica, prvenstveno vodimo računa o tome koliko ljudi živi na tome području i koliko djece putuje prema školama pa da se tim ljudima osiguraju bolji uvjeti odlaska prema školi i poslu – pojasnio je gradonačelnik Zlatko Brlek. Nakon završetka ovih radova ostat će još preko 20 kilometara neasfaltiranih cesta na području Grada Klanjca. – Uz neasfaltirane, ima i dosta cesta koje su već godinama asfaltirane, no asfalt je u takvom stanju da ćemo ih morati presvući novim slojem asfalta. Dobar dio cesta koje su trenutno neasfaltirane prolazi područjem za koje smatram da u ovom trenutku još uvijek nema stanovništva i nisu dovoljno frekventne da bi trebale biti asfaltirane – dodao je gradonačelnik. 

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook