Prethodni članak
Sljedeći članak

MEĐU TOP 5: Klanjec među pet gradova koji najviše izdvajaju za djecu i obrazovanje

Najveći iskorak u prethodnom razdoblju bilo je otvaranje produženog boravka u našoj osnovnoj školi, a što je omogućio Grad Klanjec zahvaljujući 100% iznosu financiranja iz gradskog proračuna, kaže gradonačelnik Brlek

  • Gradonačelnik Zlatko Brlek

    Gradonačelnik Zlatko Brlek


Vrbovec, Pazin, Kutjevo, Klanjec i Bjelovar izdvojili su lani u odnosu na ostale gradove najviše za obrazovanje, pokazala je analiza podataka Ministarstva financija o izvršenju proračuna za 2020. godinu, piše gradonačelnik.hr. Tako je Grad Klanjec lani izdvojio iz svog proračuna za obrazovanje 50,44% , što je u odnosu na godinu prije povećanje od 193,98%, a u odnosu na 2017. čak 466,23%.

-Najveći iskorak u prethodnom razdoblju bilo je otvaranje produženog boravka u našoj osnovnoj školi, a što je omogućio Grad Klanjec zahvaljujući 100% iznosu financiranja iz gradskog proračuna radi novozaposlenog učitelja u produženom boravku za učenike 1. i 2. razreda. Tako smo uz raniju jednosmjensku nastavu u našoj matičnoj i područnoj školi, riješili još jedan veliki problem roditelja, osobito onih koji rade izvan grada. Sufinanciraju se troškovi školske kuhinje za djecu iz obitelji s troje i više djece, nezaposlenih roditelja, samohranih roditelja te učenika s posebnim potrebama. Tim se učenicima sufinanciraju i troškovi školskih izleta te škole plivanja. Sufinancira se prijevoz učenika te nabava radnih bilježnica za sve učenike osnovne škole. Kontinuirano se pokušava ulagati u nova tehnološka rješenja te su za matičnu školu u Klanjcu i područnu školu u Lučelnici nabavljene pametne ploče, a ove je godine nabavljen jedan interaktivni ekran. Grad Klanjec osigurava nagrade za darovite učenike te učenike koji postižu izvrsne rezultate na natjecanjima iz raznih područja. Grad Klanjec osigurava i novčane pomoći za učenike srednjih škola i studente i to za one lošijeg socijalnog statusa, ali i one koji postižu odlične rezultate. Od većih budućih ulaganja možemo izdvojiti izgradnju i opremanje dječjeg igrališta u sklopu Područne škole Lučelnica za koje je izrađena projektna dokumentacija te se uskoro očekuje i početak radova – ističe gradonačelnik Zlatko Brlek.

Po stanovniku, najviše je izdvojio Grad Pazin, 6.698,92 kune, Umag 5.167,67, Kutjevo 3.855,81, Novalja 3.779,68 kuna, Čakovec 3.747,88, Poreč 3.713,50 kuna, Vodice 3.525,38, Komiža 3.453,45, Rovinj 3.354,41 kunu i Vrbovec 3.341,55 kuna. Uz Vrbovec, Pazin, Kutjevo i Klanjec, rekorderi proračunskog izdvajanja za obrazovanje su Bjelovar, Koprivnica, Slavonski Brod, Virovitica, Čakovec i Krapina, piše gradonačelnik.hr.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook