Prethodni članak
Sljedeći članak

Večeras se izvedite u Klanjec!


Ogranak Matice hrvatske u Klanjcu i Kulturni centar Klanjec priređuju u četvrtak, 16. studenog s početkom u 18:30 sati u Izložbenoj dvorani Gradske knjižnice u Klanjcu predstavljanje nove zbirke izabranih pjesama Svetkovina u predvečerje Božidara Brezinščaka Bagole koju je nedavno objavila Matica hrvatska u svojoj najstarijoj biblioteci Hrvatski pjesnici.

Posjetitelje očekuje i zanimljiv razgovor o prevodilačkom radu ovog priznatog i poznatog zagorskog književnika čijom zaslugom i predanim, a često i mukotrpnim radom, čitamo danas na našem jeziku gotovo sve najveće i najznačajnije iz slovenske književnosti.

O jednom od takvih prijevoda piše u svojoj kolumni u Jutarnjem listu i Miljenko Jergović:
“Pridošlice” Lojza Kovačića, jedno od nesumnjivo najvažnijih proznih djela prevedenih na hrvatski u proteklih deset godina i najvažniji roman ikad preveden sa slovenskog. Uz “Travničku hroniku”, "Kiklopa” i „Zimsko ljetovanje”, ovo je najvažniji roman našega dvadesetog stoljeća. Zahvalni smo prevoditelju Božidaru Brezinščaku Bagoli što ga imamo i na hrvatskom, a on će, nadajmo se, dočekati i neko buduće izdanje koje će biti dostojnije velikog posla koji je obavio.“

Glazbeni program: Igor Siročić, gitara/vokal

U nedjelju, 26. studenog u 19:00 sati u Velikoj dvorani Grada Klanjca gostuje Teatar Rugantino sa svojom hit predstavom “Uvijek će nam ostati ljubav” koja je očarala publiku.

Dvoje glumačkih genijalaca, Jelena Miholjević i Dražen Čuček, u duhovitoj, neodoljivo zabavnoj, pomalo ciničnoj, satiričnoj komediji o ljubavi i braku vraćaju nam vjeru u ljubav i to uz puno smijeha.

Duhovit, ciničan i pronicljiv tekst Miloša Radovića koji se sjajno poigrava muško-ženskim odnosima, otvorio je prostor jednoj sumanutoj scenskoj igri u kojoj se dotiču sva ona ključna mjesta koja povezuju i razdvajaju bračne partnere – sve radosti, sve traume, sve nedoumice i neizbježni tektonski poremećaji koje brak nosi sa sobom - „Ako nam ne uspije brak, uvijek će nam ostati ljubav.“

 

 

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook