Prethodni članak
Sljedeći članak

Klanjec uvjerljivi jesenski prvak I. ŽNL KZŽ


Nogometaši Klanjca uvjerljivo su osvojili jesenski naslov prvaka I. ŽNL KZŽ. U 13 odigranih kola Klanjčani su imali omjer 11 pobjeda, 1 remi i 1 poraz uz gol-razliku 34:13. Imao je Klanjec i najbolju obranu i najbolji napad lige. Pred nastavak proljetnog dijela prvenstva Klanjec ima lijepih devet bodova ispred Inkopa i glavni je favorit i za naslov prvaka na kraju prvenstva.

Pred početak prvenstva javno mijenje nije stavljalo Klanjec u krug najužih favorita za naslov. Favorizirali su se Stubica i Pregrada. Klanjčani su mudro šutjeli i naporno radili. U prijelaznom roku napravili su odličan posao. Uz trenera Danijela Tomaškovića kao pojačanja stigli su Mihael Dlesk, Danijel Štih, Žan Topolovec i Denis Pavić. Oni su se sjajno uklopili u kostur momčadi koji su činili iskusni Brlek, Leš, braća Žigman, braća Petrišić, te sjajni novi val koji predvode Filip i Karlo Pavlinić, Jurica Renato Bogović i Sandro Petrović. Ovi mladi igrači pravo su blago za Klanjec i jamac stabilnosti kluba u budućnosti.

Put prema naslovu i nije počeo najbolje. Remi na startu protiv Inkopa (1:1) mnogi su smatrali neuspjehom, no Inkop se poslije pokazao kao vrlo dobra momčad i na kraju jesenskog dijela prvenstva zavšrio je na drugom mjestu. A onda je krenula velika serija od sedam uzastopnih pobjeda. Između ostalih u tom su nizu dobivena i dva derbija. Protiv Stubice Klanjec je odigrao jednosmjernu utakmicu i pobijedio 5:0, a protiv Pregrada rezultat je bio 2:1. U 9. kolu stigao je i prvi jedini poraz i to protiv Jedinstva. Momčad nije pala u krizu i do kraja prvenstva izborene su pobjede protiv Oroslavja, Oštrca i Stubice.

Prvi strijelac Klanjca s 9 golova je Vladimir Brlek, Mihael Dlesk pridružio je 7, Karlo Pavlinić 4, Filip Petrišić 3, Jurica Renato Bogović, Žan Topolovec i Marko Leš po 2, dok su po jedan pogodak postigli Danijel Štih, Sandro Petrović i Filip Pavlinić. Najviše odigranih minuta ima Karlo Pavlinić (1060), slijede Jurica Renato Bogović (990), Danijel Štih (982), Sandro Petrović (969), Mihael Dlesk (926) i Vladimir Brlek (830).

U Klanjcu je ova jesen bila uglavnom idilična, izuzmemo li ozbiljnije ozljede Matije Biruša i Alena Humskog kojima klub želi brzi oporavak. Trener Danijel Tomašković napravio je sjajan posao, a odlične pomagače imao je sportskom direktoru Robertu Petroviću i predsjedniku Toniju Bogoviću koji uz igrače i trenera imaju također veliki obol u ovom uspjehu.

-Sve čestitke mojim igračima. Bili smo ponizni motivirani i odgovorni i to nas je na kraju nagradilo. Tijekom cijele jeseni moji su igrači imali vrlo ozbiljan pristup na utakmicama i treninzima. Nerijetko su nastupali i ozlijeđeni, na svoju odgovornost, što samo pokazuju koliko su željeli ovaj uspjeh. Ja im se na tome od sveg srca zahvaljujem. Nadam se da ćemo takav pristup imati i na proljeće i začiniti ovo sezonu naslovom prvaka – riječi su trenera Danijela Tomaškovića.

Pod vodstvom trenera Danijela Tomaškovića ovaj lijepi uspjeh ostvarili su igrači: Karlo Pavlinić (12 odigranih utakmica), Jurica Renato Bogović (11), Danijel Štih (11), Sandro Petrović (11), Mihael Dlesk (11), Vladimir Brlek (10), Filip Pavlinić (10), Žan Topolovec (12), Matija Biruš (7), Marko Leš (8), Denis Pavić (9), Filip Petrišić 12, Alen Humski (5), Karlo Sušec (6), Ivan Petrišić (7), Antonio Zgorelec (6), Tin Trbuha (6), Matija Trbušić (1), Luka Trbušić (2), Ivan Iveković (1), Franjo Žigman (7), Davor Humski (6) i Toni Bogović (2).

Rezultati Klancja u jesenskom dijelu prvenstva

 1. kolo: KLANJEC – Inkop 1:1 (Brlek)
 2. kolo: KLANJEC -Oroslavje 2:1 (Brlek, Petrović)
 3. kolo: Oštrc – KLANJEC 1:4 (Štih, Dlesk, Brlek, F. Pavlinić, F. Petrišić)
 4. kolo: KLANJEC – Stubica 5:0 (F. Pavlinić, Brlek, Dlesk 2, F. Petrišić)
 5. kolo: Zagorec VT – KLANJEC 1:3 (Dlesk, K. Pavlinić, F. Petrišić)
 6. kolo: KLANJEC – Pregrada 2:1 (K. Pavlinić, Topolovec)
 7. kolo: Radoboj – KLANJEC 2:3 (Dlesk 2, K. Pavlinić)
 8. kolo: KLANJEC – Mladost MB 4:1 (K. Pavlinić, Brlek 2, Leš)
 9. kolo: Jedinstvo – KLANJEC 2:1 (Leš)
 10. kolo: Inkop – KLANJEC 1:2 (Bogović, Dlesk)
 11. kolo: Oroslavje – KLANJEC 1:2 (Topolovec, Bogović)
 12. kolo: KLANJEC – Oštrc 3:0 (Brlek 3)
 13. kolo: Stubica – KLANJEC 1:2

 

Klupska lista strijelaca:

 9 Vladimir Brlek

 7 Mihael Dlesk

 4 Karlo Pavlinić

 3 Filip Petrišić

 2 Jurica Renato Bogović, Žan Topolovec, Marko Leš,

 1 Danijel Štih, Sandro Petrović, Filip Pavlinić

 

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook