Prethodni članak
Sljedeći članak

['IZMEĐU DVA SVIJETA'] Maja Vukina Bogović predstavlja se izložbom u Krapini

U četvrtak je otvorena samostalna izložba slika Maje Vukine Bogović u Galeriji grada Krapine


-Maja je meni najljepša slikarica, a „Naša Lipa“ moj najdraži zbor - kazao je za komplimente raspoloženi župan Željko Kolar, otvarajući u četvrtak na večer samostalnu izložbu slika Maje Vukine Bogović u Galeriji grada Krapine. Ravnateljica Gradske knjižnice „Antun Mihanović“ u Klanjcu koja je, osim bibliotekarstva, diplomirala i na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti ,predstavila se likovnoj publici neposredno nakon svojih izložbi u Beču i Zaboku. Njezini veliki formati sa zagorskim pejsažima, ali i morskim motivima, privlače pozornost publike i kritike. Izložila je i nekoliko ženskih aktova. „Zelena zipka“, koja je nagrađena na prošlogodišnjem Zagorskom likovnom salonu, kao dar Krapinsko-zagorske županije krasit će prostor Odjela regija EU-a u Bruxellesu, kazao je župan Kolar.

Autoricu je predstavila urednica pratećeg kataloga i kustosica Vesna Kunštek, spominjući ukratko slikaričin Curriculum Vitae. Maja Vukina Bogovoić završila je Srednju školu za tekstil, kožu i dizajn u Zagrebu, a 2000. godine diplomirala je na ALU u razredu prof. Frana Para, stekavši zvanje magistrice slikarstva i grafike. Osim što slika, piše priče za djecu, bavi se ilustracijom i dizajnom, održava radionice za djecu i odrasle, jednom riječi svestrana likovna osobnost. Diplomirala je i informacijske znanosti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, smjer bibliotekarstvo. Samostalno izlaže od 2001. godine.

'Krapinska izložba „Između dva svijeta“ može se razgledati do 15. studenoga.

-Već me neko vrijeme prati opsjednutost motivima Zagorja koje u svim svojim nijansama zelene i smeđe kroz odbljesak metalne folije dočarava pejsaž kako ga ja vidim. A no što vidim, osjećam i doživljavam na svoj način, svojim slikarskim rukopisom prenosim na platno. Zamršeno je to! – spominje slikarica Maja Vukina Bogović.

Ugodnoj atmosferi u krapinskoj Galeriji pridonio je i nastup jednog od najboljih hrvatskih mješovitih pjevačkih zborova, KUD-a „Naša Lipa“ iz Tuhlja, sa svojim dirigentom Armandom Slavičekom. Zadivljujuća je njihova pjevačka disciplina i ljepota vokala ! Uistinu zaslužuju sva priznanja koja osvajaju na raznim natjecanjima i glazbeni su ponos Krapinsko-zagorske županije.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook