Prethodni članak
Sljedeći članak

Brlek: 'U posljednjih desetak godina dodatno ulažemo u vatrogastvo'

Obnova vanjske ovojnice vatrogasnog doma u Klanjcu čiji se završetak uskoro očekuje, bio je povod za razgovor s gradonačelnikom Klanjca Zlatkom Brlekom o radu Vatrogasne zajednice na području grada


Na području Grada Klanjca djeluje Vatrogasna zajednica koja obuhvaća četiri Dobrovoljna vatrogasna društva: Rakovec, Lučelnicu, Klanjec i Gredice, a u sklopu vatrogasnog doma u Klanjcu je i dislocirana baza Javne zagorske vatrogasne postrojbe. – U posljednjih desetak godina dodatno ulažemo u vatrogastvo i tijekom tog vremena svako je naše vatrogasno društvo dobilo novije vatrogasno vozilo. Unatoč svim poteškoćama i proizašlim posljedicama korone, i prošle smo godine za vatrogasce izdvojili 410.000,00 kuna. Puno smo ulagali u vatrogasne domove, pa danas svako društvo ima uređen svoj dom. U proteklom smo razdoblju uspjeli pomoći kompletno urediti vatrogasni dom u Rakovcu i Gredicama te pomoći oko izgradnje garaže za vatrogasno vozilo DVD-a Gredice. U Lučelnici je izgrađen novi dom koji je već pod krovom, no u njega treba još uvijek ulagati te urediti i odgovarajuće opremiti garažu. U Klanjcu je naše središnje društvo, gdje smo prošle godine promijenili krovište, a izrada fasadne ovojnice na vatrogasnom domu pri samom je kraju. Čim vremenske prilike to dozvole, treba nanijeti završni sloj. Svakako treba pohvaliti naše vatrogasce, koji su u uređenje domova uložili puno osobnog rada i slobodnog vremena. Uz ulaganje u vatrogasne domove nije se zaboravilo ulagati ni u opremu sukladno odlukama zapovjedništva Vatrogasne zajednice Grada Klanjca. Svi su opremljeni u skladu s minimalno propisanim zakonskim obvezama, a tijekom sljedećih godina svakako ćemo nastaviti ulagati u njihovo opremanje najsuvremenijom opremom – izvijestio je Brlek o ulaganjima u vatrogastvo na klanječkom području.

"Na vatrogasce uvijek možemo računati"

Gradonačelnik ističe zadovoljstvo radom Vatrogasne zajednice Grada Klanjca. – Vatrogasci su ona operativna snaga na području Grada na koju uvijek možemo računati i uvijek su prvi koji uskoče u slučaju nepogoda ili osiguranja tijekom događanja svih manifestacija na području Grada. Posebno moram pohvaliti angažman naših vatrogasaca u potresom pogođenog područja Banovine, gdje su se angažirali oko prikupljanja pomoći, a i vlastitim angažmanom na terenu i radom oko pomoći kućanstvima na tom području. Budući da je potres prouzročio velike štete i na području našeg Grada, naši vatrogasci zajedno sa vatrogascima Javne vatrogasne postrojbe Krapinsko-zagorske županije imali su pedesetak intervencija skidajući oštećene dimnjake te prekrivajući krovove – ponosan je na vatrogasce Brlek.

"Jedini način na koji vatrogastvo može opstati je rad s mladima"

Brojna su i vatrogasna natjecanja: – Spomenimo samo međunarodno terensko takmičenje koje organizira DVD Klanjec. DVD Rakovec u suradnji s DVD Tuhelj zajednički organiziraju također terensko natjecanje, a DVD Gredice organizira natjecanja vatrogasnog podmlatka. Veseli da na tim takmičenjima sudjeluju ekipe DVD-a iz Hrvatske i Slovenije – rekao je Brlek. Gradonačelnik je posebno istaknuo važnost rada s mladima. – Rad s djecom i mladima je jedini način na koji vatrogastvo može opstati, jer se tako dobivaju budući aktivni članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava našeg Grada. Taj je segment rada jako dobro organiziran naročito u DVD Gredice i Klanjec, prvenstveno s djecom mlađeg uzrasta. Djeca DVD Gredice pobjeđuju ne samo na gradskim i županijskim natjecanjima, već i na natjecanjima Zagrebačke županije i Grada Zagreba, a malo starija generacija djece iz Klanjca među najboljima je na cijelom ovom području – podsjetio je na vrijedne rezultate klanječkih vatrogasaca Brlek.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook

Prometna nesreća na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova JAKUŠEVEC i KOSNICA u smjeru Lipovca, vozi se po dvije prometne trake uz ograničenje brzine 80 km/h. Molimo korisnike za oprez. Pojačan je promet na prilazima turističkim središtima...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program