Prethodni članak
Sljedeći članak

Brlek: ''Nije bitno tko pobjedi, najbitniji su druženje i zabava''

U sklopu manifestacije ''Dobro je, klanječko je'' u subotu su se klanječke udruge okušale u pripremanju kotlovine


Bogat program povodom obilježavanja Dana Grada Klanjca „točku na i“ dobio je protekle subote kada je održana tradicionalna manifestacija “Dobro je, klanječko je”. Tradicionalna manifestacija i ove je godine na Trgu Antuna Mihanovića okupila velik broj Klanjčanki i Klanjčana te njihovih gostiju. Raznovrsni program prema provjerenoj formuli „za svakoga ponešto“ ponudio je posjetiteljima druženje uz kulturno-umjetnički program, kuhanje kotlovine i degustaciju vina.

Ravnateljica Kulturnog centra Klanjec Snježana Horvatin upoznala nas je s programom:

– Danas imamo 16 ekipa klanječkih Udruga, započeli smo sa kuhanjem i oko 17 sati je planiran završetak kuhanja te besplatna degustacija za sve naše drage posjetitelje. Vrijeme nas je na sreću poslužilo i vjerujem da ćemo se kao i uvijek okupiti u velikom broju – rekla je ravnateljica Kulturnog centra zadovoljna odazivom posjetitelja.

Špiček: „Luk je car u kotlovini“

Među mnogim poznatim licima na središnjem klanječkom trgu sreli smo i poznatoga zagorskog chefa, Tomislav Špičeka, koji se u Klanjcu našao u ulozi predsjednika ocjenjivačkog žirija u kuhanju kotlovine:

– Prošle godine primijetili smo da ekipe malo griješe sa količinom luka, a to je bitno jer je luk car u kuhinji i kotlovini, ali se ne smije pretjerivati. Pratiti ćemo tvrdoću mesa, meso se ne smije raspasti, mora imati svoju čvrstinu no opet mora biti dobro pripremljeno. Jednako tako bitna je i konzistencija umaka, ne smije isplivati mast, mora sve biti povezano i začinjeno –rekao je Špiček.

Gradonačelnik Zlatko Brlek družio se sa sugrađanima:

– Zadovoljstvo mi je da je danas ovdje 16 naših klanječkih Udruga, to je naša tradicija, i nije bitno tko pobjedi, cilj nam je da se ljudi koji se bave udrugama, jedan dan u godini dobro zabave. Imamo vrhunskog predsjednika žirija koji poznaje kuhanje i kotlovinu, a najbitnije je druženje i zabava – zaključio je gradonačelnik Brlek.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook