Prethodni članak
Sljedeći članak

BRLEK: 'Bez obzira na 'lockdown' zadovoljni smo punjenjem proračuna'

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Klanjca donesene su odluke važne za početak rada dječjeg vrtića na novoj lokaciji te polugodišnji izvještaji o izvršenju proračuna


Na dnevnom redu 21. sjednice Gradskog vijeća bili su polugodišnji izvještaji o izvršenju proračuna Grada Klanjca i svih njegovih korisnika: Kulturnog centra, knjižnice i Dječjeg vrtića, također i polugodišnje izvješće gradonačelnika o radu za prvih 6 mjeseci ove godine.

Polugodišnji proračun

– Od polugodišnjih izvještaja o izvršenju proračuna možemo reći da su nam prihodi u prvih 6 mjeseci ove godine iznosili 4.267.000,00 kuna, što je 29% u odnosu na planirano. Ukupni rashodi su nam iznosili 8.800.055,00 kuna, što je 36% u odnosu na plan. Imali smo primitke od zaduživanja 3.300.000,00 kuna i preneseni višak iz prošle godine od 1.200.000,000 kuna. Primitak od zaduživanja se isključivo odnosi na izgradnju dječjeg vrtića i na modernizaciju te izmjenu javne rasvjete. Oni ne idu direktno preko žiro računa Grada, nego se preko HBOR-a, odnosno s računa Hrvatske poštanske banke direktno uplaćuju na račune izvođača radova. Prihodi od poreza i prireza uključujući fiskalno izravnanje od 3.000.000,00 kuna, iznose 49% u odnosu na planirana sredstva. Čisti porez i prirez na dohodak bez fiskalnog izravnanja je oko 2.000.000,00 kuna, odnosno negdje oko 8% manji u odnosu na lanjsku godinu. Najviše je podbacio porez na potrošnju budući da naši ugostitelji nisu radili dva mjeseca i da im je država produžila rok za plaćanje poreza na potrošnju. Bez obzira na sve i na „lockdown“ zbog kojeg neki naši poslovni subjekti nisu radili dva mjeseca, a neke smo oslobodili plaćanja najamnina i komunalne naknade, zadovoljni smo stanjem kakvo je. Moram naglasiti da su svi ovi izvještaji usvojeni jednoglasno – izvjestio je Brlek.

'Velike uštede'

Na sjednici je gradonačelnik podnio izvještaj o realiziranim radovima u prvih šest mjeseci, kao i o onima koji su u tijeku. – Završili smo dva klizišta, navažali kameni agregat, krpali udarne rupe na našim gradskim asfaltiranim prometnicama iproširili cestu prema vrtiću. U tijeku je izgradnja nogostupa u Gredicama u dužini od 400 metara, a upravo se postavlja i besplatni internet na području Grada. Besplatni wi-fi pokrivat će središte Klanjca od Trga Antuna Mihanovića do Trga mira, znači jednu širu gradsku jezgru. Završena je rekonstrukcija javne rasvjete zahvaljujući kojoj smo na kompletnom području grada zamijenili staru javnu rasvjetu novom LED rasvjetom. Već u prvih nekoliko mjeseci primjetna je velika ušteda– zadovoljan je Brlek. S obzirom da se približava preseljenje vrtića Gradsko vijeće usvojilo je nekoliko odluka vezanih uz buduće funkcioniranje vrtića. - Donijeli smo neke bitne odluke oko mjesta sjedišta vrtića. Budući da vrtić seli na novu lokaciju, sjedište se premješta u Ružmarinsku ulicu. Donijeli smo odluku o osnivanju jasličke skupine, kao i drugih odluka važnih za početak funkcioniranje vrtića u novom prostoru – zaključio je klanječki gradonačelnik.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni.  Zbog oštećenja kolnika ili vode na kolniku zatvorene su: -DC30 kroz centar Petrinje (obilazak Ulicom Matije Gupca); -ŽC3121 Tišina-Palanjek (obilazak je...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program