Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnik Cvrtila: Ovo je dokaz zajedništva i entuzijazma u našoj općini

OPĆINA JESENJE:Održana tradicionalna Kestenijada u Jesenju koja je privukla brojne sudionike i posjetitelje


Miris pečenih kestena i odlična atmosfera ove su se nedjelje širili iz Gornjeg Jesenja gdje je održana Kestenijada u Jesenju, tradicionalna manifestacija koja iz godine u godinu okuplja sve više sudionika i privlači sve više posjetitelja.

Kestene na razne načine pripremili su članovi udruga s područja općine, a pridružili su im se brojni jesejanski vinogradari koji su sve počastili vinom i moštom, dok su se muzikaši pobrinuli za dobro raspoloženje.

Idejni začetnik i nositelj aktivnosti Kestenijade je Športsko kuburaško društvo „Kubure Jesenja”, osnovano 2011. godine, a njihov predsjednik Josip Kranjčec bio je vrlo zadovoljan velikim odazivom.

- O ovakvoj manifestacija razmišljamo već unazad nekoliko godina, pošto je Jesenje bogato kestenima. Razmišljali smo kako bi bilo dobro da to na neki način uveličamo i privučemo ljude da još bolje upoznaju Jesenje i lijepo se druže uz jesenske delicije, a to je ujedno i promocija naše općine – rekao je Kranjčec dodavši kako su mještani jedva dočekali Kestanijadu koja je prošle godine bila otkazana zbog epidemioloških mjera.

Zadovoljstvo što je manifestacija ovoga puta održana, na radost mještana, ali i gostiju, nije krio ni općinski načelnik Dario Cvrtila.
- Drago nam je da smo i ove godine uspjeli organizirati ovu manifestaciju, zajedničkim naporima i entuzijazmom naših udruga i Općine Jesenje. Zadovoljstvo mi je istaknuti da su se u organizaciju uključile gotovo sve udruge koje djeluju na području općine. To je dokaz zajedništva u općini i pokazuje kako takva pozitivna priča može okupiti lijep broj organizatora i sudionika – kazao je načelnik dodavši da je svoj doprinos Kestenijadi dalo 15-ak udruga.

- Tu su nam već tradicionalno i vinogradari, privatni šumoposjednici, Udruga umirovljenika, AKUD - Žensko kazalište Gornje Jesenje, naši lovci i brojni drugi koji su se svi zajedno potrudili da nam ova prekrasna jesenska nedjelja ostane u nezaboravnom sjećanju – rekao je Cvrtila.

Kao i dosadašnje, i ova je Kestenijada u Jesenju bila humanitarnog karaktera, a ove su se godine članovi udruga dogovorili da će prikupljena sredstva utrošiti za kupnju zajedničke opreme koju će udruge koristiti za svoj rad i organizaciju manifestacija u općini Jesenje.

Još članaka iz "Jesenje"

Facebook