Prethodni članak
Sljedeći članak

Završio projekt ''Obitelj i ja u njoj''

Projekt je provela Udruga žena ''Humsko srce'' u partnerstvu s Domom zdravlja Krapinsko zagorske županije, Centrom za socijalnu skrb Krapina te Općinom Hum na Sutli


Dolaskom posljednjih travanjskih dana priveden je kraju projekt podrške roditeljstvu, projekt ''Obitelj i ja u njoj'', Udruge žena ''Humsko srce'' koji se u trajanju od 8 mjeseci provodio u partnerstvu s Domom zdravlja Krapinsko zagorske županije, Centrom za socijalnu skrb Krapina te Općinom Hum na Sutli. Projekt u vrijednosti od 80.000 kuna najvećim je dijelom sufinanciran sredstvima Središnjeg ureda za demografiju i mlade, a protekle je srijede, kao posljednja projektna aktivnosti, održana završna konferencija projekta na kojoj su se prisutni još jednom podsjetili svih odrađenih aktivnosti, kao i blagodati ovog projekta za cjelokupnu zajednicu, a posebice sve uključene. Osim toga, prikazani su i kratkometražni filmovi nastali u sklopu mreže očeva „Tata od zanata“ te su podijeljene i potvrde o sudjelovanju u projektnim aktivnostima. Po završetku službenog djela završne konferencije, uslijedio je i kratak domjenak, a svim se prisutnima predsjednica udruge Jasminka Podhraški zahvalila na sudjelovanju i podršci te dobroj suradnji.

Osim završne konferencije te kratkometražnih filmova u kojima su sudjelovali Dino Dario Bratovenski, Dalibor Tandarić, Kristijan Debeljak te Mario Antonić, kroz projekt je održano 6 edukativnih radionica pod stručnim vodstvom partnerskih javnih ustanova, od kojih su 3 održane u fizičkom smislu, a 3 putem online platforme. Neke od tema održanih radionica bile su: „Priprema za trudnoću, porod i roditeljstvo“, „U ritmu jedne bebe“, „Samopouzdanje djece i mladih“, „Prepoznavanje, izražavanje i kontrola emocija“, „Sukobi roditelja i djece“ te „Slušanje – važna vještina roditeljstva“, a održale su ih Gordana Špoljar ispred Doma zdravlja KZŽ, te Laura Albus, Valentina Artić, Dragica Slakoper Lisica i Sandra Kos ispred Obiteljskog centra, podružnice Centra za socijalnu skrb Krapina.

Po održanim edukativnim radionicama uslijedio je aktivan boravak u prirodi sve one djece i njihovih očeva te onih koji se u toj ulozi nalaze, koji su se ranije uključili u neku od projektnih aktivnosti. Pa su tako sudionici posjetili Park prirode Papuk, njegov adrenalinski park Duboka te istražili Grofovu poučnu stazu Jankovac. Tom prilikom djeca su ispitivala svoje granice i istraživala svijet, a očevi su dobili priliku provesti vrijeme s djecom kroz aktivnosti osmišljene u prirodnom okruženju. Tako se stvorio prostor za kvalitetnu zajedničku igru i stvaranje boljeg međusobnog odnosa u zdravom i prirodnom okružju. Zahvaljujući ovom projektu omogućila se potpora obiteljima za postizanje „dobrog roditeljstva“ i nastanak pozitivnog doživljaja roditeljstva u oba roditelja, ojačalo je roditeljsko znanje, vještine i kompetencije te promicala vrijednost dobrog roditeljstva. Osim toga, stvorilo se poticajno i osnažujuće okruženje za cjelokupnu obitelj, posebice onu uključenu u projektne aktivnosti. Kroz projekt su izrađene i edukativne brošure, kao i nekolicina promotivnih materijala, što će kao stalni podsjetnik ostati svim sudionicima u provedbi ovog projekta.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program